Nämn en tv-serie 1-20

Jag hittade den här utmaningen hos Linda och eftersom jag älskar tv-serier nästan lika mycket som böcker så hakar jag på.

Vad jag har förstått är tanken att man ska skriva om en serie varje dag, men då jag har svårt för att hålla mig till ett sådan strikt schema bränner jag av alla serier på en gång. 

1. Nämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger?

24När 24 började sändas dissade jag serien efter ca 15 minuter, men när jag mer eller mindre av en slump fastnade i ett avsnitt i slutet av den säsongen blev jag hopplöst fast i denna serie.

Förra året såg jag alla åtta säsongerna på bara några dagar och nu väntar jag på att alla avsnitt av säsong nio ska sändas så att jag kan köra ett nytt 24-maraton.

Jag längtar!


2. Nämn en serie som du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av?

damages

Glenn Close är briljant i rollen som Patty Hewes i Damages. Varje säsong kretsar kring ett och samma fall samtidigt som man får större och större inblick i det något suspekta förhållandet mellan Patty och den nyutexaminerade Ellen Parsons.

Jag älskade den här serien och jag är övertygad om att jag kommer att se om den om ett par år. Den är helt enkelt lysande om man gillar juridiska thrillers


3. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att vilja titta på en tv-serie?

joel kinnaman

När jag surfade runt på Netflix hittade jag The killing som är baserad på det danska Brottet. Redan efter ett par minuter var jag ohjälpligt fast och jag blev lite kär i Stephen Holder som spelas av Joel Kinnaman. När jag hade sett alla tre säsongerna googlade jag på Joel och jag blev uppriktigt förvånad över att han var svensk.

Ja, det är fantiskt sant!


4. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att INTE vilja titta på en tv-serie?

krister henriksson

Den enda jag kan komma på är Krister Henriksson som är en i mitt tycke överskattad skådespelare.


5. Nämn en tv-serie som du kan citera från? 

bron

Jag får nästan ångest när jag tänker på att jag så när hade missat den svensk-danska serien Bron eftersom jag inte alls kom överens med Saga Norén.

Som tur är så gav jag henne en andra chans och gissa om jag är glad för det. Hon är en helt underbar karaktär som slänger ur sig roliga, pinsamma och ärliga saker precis hela tiden. Underbart!


6. Nämn en tv-serie som du gillar men som ingen annan tycker om?

borgen

Jag är barnsligt förtjust i danska tv-serier och jag fastnade direkt för Borgen trots att det är en politisk serie.

Jag tror inte för en sekund att jag är ensam om att tycka om den här serien men det enda jag baserar mitt svar på är att min yngsta dotter, som i normalfallet ser samma serier – eller åtminstone serier i samma genre – inte alls gillar den här.


7. Nämn en tv-serie som du brukar nynna introsången till?


Jag var helt besatt av Familjen Macahan när jag var liten och jag tyckte att introsången var så fin att jag spelade in den på mitt blandband som jag lyssnade på titt som tätt.

En annan bidragande orsak till att jag älskade den här serien stavas Luke Macahan. Oj så kär jag var i honom, och jag vet att jag var långt ifrån ensam om att drömma ljuva drömmar om honom. 

Titta bara!

luce macahan


8. Nämn en tv-serie som du tycker att alla ska titta på?

kommissarie montalbano

 

Kommissarie Montalbano brukar visas på tv varje sommar och jag hoppas att så även kommer att ske i år.

Jag älskar allt med den här serien men då den är ganska ”intensiv” är det inte alla som mäktar med den.

Jag kan visserligen förstå att många kan uppleva att Catarella bara är för mycket men han är en viktig kugge för att få det här hjulet att snurra korrekt. 


9. Nämn en tv-serie som du äger på dvd?

mördare okänd

 

Jag har bara en enda serie på dvd och det är Mördare okänd men eftersom jag inte äger någon dvd-spelare har jag aldrig sett den.

Sicket slöseri med både pengar och utrymme, men jag har dock sett serien på tv så jag har i alla fall inte gott miste om den helt och hållet. 


10. Nämn en skådespelare som startade sin karriär i ett annat forum och senare överraskade dig med sitt skådespeleri i en tv-serie?

Det finns säkert hur många som helst men den enda jag kan komma på just nu är Billy Ray Cyrus vars Achy breaky heart jag har sjungit till många gånger trots att jag inte alls gillar country.

En gång när jag satt i soffan för att se tv med mina döttrar hoppade jag till när jag såg honom i tv-serien Hannah Montana. Inte för att han var överväldigande bra men för att han var i ett forum som jag inte kopplade ihop med honom.


11. Nämn en tv-serie som du gärna vill börja titta på i framtiden?

orange is the new black

Jag planerar sällan vad jag ska titta på men en serie som jag är nyfiken på är Orange is the new black eftersom alla pratar om den.


12. Nämn en tv-serie som du fick sluta titta på för att det var så dåligt?

breaking bad

Jag har sett exakt ett avsnitt och tio minuter av Breaking bad och jag begriper verkligen inte varför alla tycker att det här är en av de bästa serier som någonsin har visats. 


13. Nämn en tv-serie som har fått dig att gråta flertalet gånger?

lilla huset

På den tiden när det begav sig grät jag till i stort sett varje avsnitt av Lilla huset på prärien. Ett sådant moment var när Mary blev blind och hela familjen Ingalls liv ställdes på ända. Då var jag 11 år.

För bara ett par veckor sedan hamnade jag framför samma avsnitt på Tv 4 Guld och vad hände? Jo, tårarna började trilla. Patetiskt egentligen men det är vare sig den första eller sista gången jag gråter på exakt samma ställe när jag ser en serie/film i repris. 


14. Nämn den senaste tv-serien som du tittade på?

unforgettable

Unforgettable vars titel syftar till kriminalaren Carrie Wells som kommer ihåg exakt allting hon ser och hör. I början var det ett roligt inslag i en annars ”normal” kriminalserie men ju längre tiden gick desto tjatigare blev det och till slut blev jag rejält trött på det. 


15. Nämn din favoritgenre när det gäller tv?

crime

Ingen blir väl förvånad om jag säger crime?


16. Nämn den första tv-serien som du blev besatt av?

brottet

Den här är svår eftersom jag blir mer eller mindre besatt av alla tv-serier jag tycker är bra. Den danska serien Brottet är dock den första tv-serien jag minns att jag avverkade avsnitt efter avsnitt och att jag inte kunde sluta förrän jag visste hur det hela skulle sluta.

Faktum är att jag blev så besatt av serien att jag kastade mig över den amerikanska varianten The Killing på Netflix och tre säsonger tog slut alltför snabbt.


17. Nämn en tv-serie som du önskar att du aldrig tittat på?

dallas

Jag hoppade in väldigt sent i Dallas men eftersom det inte fanns så mycket annat att välja på på den tiden föll jag till slut till föga. Och visst lockades jag med men jag minns att jag mest ägnade min tid åt att reta mig på JR:s flin.


18. Nämn den konstigaste tv-serien som du tyckt om?

the following

 

The Following är utan tvekan den konstigaste serien jag någonsin har sett och om inte Kevin Bacon hade varit med vete katten om jag hade mäktat med att se den färdigt.

Sekter är egentligen inte min grej men den här var så suspekt att jag på något sätt fascinerades av den.


19. Nämn den roligaste tv-serien som du tittat på?

the mentalist

Jag får ofta höra av mina barn att jag är tämligen humorbefriad, i alla fall när det kommer till humorprogram och liknande. En serie som jag skrattar gott till är dock The Mentalist som blandar grova brott med en humor som tilltalar mig. 


20. Nämn den tv-serie som kan skrämma dig mest?

broadchurch

Det här var svårt men Broadchurch är skrämmande på så vis att offret är en liten pojke som hittas död på stranden. 

Comments

 1. Kul – många serier jag kände igen här.
  Jag hade väggarna i mitt tonårsrum tapetserade med Luke Macahan 😉
  Vi såg faktiskt om den serien när den kom på DVD för några år sedan…
  Lottens Bokblogg recently posted..I maktens skugga av Viveca Sten

 2. Ja, Montalbano är en given sommarklassiker (precis som morden i Midsomer). Och 24 har jag också sett allt sv (inkl filmen från Afrika) och gläds mycket av att det nu kommer en säsong till!

  • Morden i midsomer går på typ alla kanaler nu för tiden så jag har tyvärr blivit less på en serie som jag tidigare var så förtjust i.

 3. Joel Kinnaman är numera enda anledningen till att jag tittar på Johan Falk-filmerna 🙂 Han är ruskigt bra och jag hoppas det går riktigt bra för honom i Hollywood.
  Monika recently posted..Topp Tio böcker på min sommarläslista

  • Haha, det var samma för mig och naturligtvis håller även jag en tumme för att det går bra för honom over there 🙂

 4. Kul att läsa dina svar. 24 har även jag kikat på minst 2 gånger. Bästa serien någonsin i den genren!! Skulle också kunna kika på någon tv-serie där Joel Kinnaman är med. Gillar honom som skådis och så ser han ju bra ut dessutom 🙂 Orange is the new Black kommer vi börja kika på snart. Så många som rekommenderat den.
  Lena recently posted..Bära leggings i januari

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: