Nedlagt byte – Janet Evanovich

Författare: Janet Evanovich
Titel: Nedlagt byte
Originalets titel: Three to Get Deadly
Översättning: Molle Kanmert
Utgivningsår: 1997
Förlag: Richters
Antal sidor: 302
Källa:
Intresse: Humoristisk deckare, serie
Genomsnittligt betyg [rating:3.5/5]

Karamellkungen Mo Bedemier struntar i att betala sina parkeringsböter och blir därtill dömd för olaga vapeninnehav men han har minsann inte tänkt inställa sig att boka någon dy tid hos någon domare. Därmed får han Stephanie Plum i hasorna och med tanke på vad hon brukar råka ut för är det något man bör göra allt för att undvika.

Mo har dock andra saker att tänka på då människor dör som flugor i hans närhet och då alla bevis pekar mot honom själv gör han allt för att undvika Plum och hennes kollega Ranger. Deras jobb blir inte enklare då Mo har hela staden Trenton bakom sig: Mo rör man inte så är det bara! Att han dödar avskum är bara bra för staden menar de och tiger som muren.

Vid ett ”inbrott” i Mos lägenhet hittar Plum bevis på att han håller på med vad man i milda ordalag kan kalla för osmakligt men i dess ”rena” form är det ej heller olagligt… om man inte tvingar ungdomarna till det vill säga ….

I Nedlagt byte får Joe Morelli stå tillbaka lite för att läsaren ska få lära känna Ranger lite bättre, stickspåraren som bara skymtar förbi i de två tidigare böckerna Lovligt byte och Jagat byte. Tyvärr får man inte veta mycket mer än att han har ett kontor och att han tycker om att hålla sig i form. Jag hade förväntat mig mycket mer än så om man bestämmer sig för att ”peta” en karaktär till förmån för en annan. Trots att Morelli är en aning bufflig, sexistisk, och har en enorm förmåga att tro att han är guds svar på kvinnornas behov, så är han ändå en tämligen sympatisk och intressant person. Jag saknade honom!

Även mormor Mazur hade en alltför tillbakadragen roll i den här boken. Vilket är extremt synd då hon många gånger är den som bidrar till de största gapskratten.

Det är synd att måsta säga det men det här är den hittills sämsta boken i Stephanie Plum serien. Jag får hoppas att det blir en uppryckning i bok nummer fyra som jag kommer att ta mig an om en månad ungefär…

Handling [rating:3.5/5]
Språk [rating:4/5]
Karaktärer [rating: 2.5/5]
Tempo [rating:4/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: