Ny brittisk kriminalserie på gång

Idris ElbaI morgon är det premiär för den brittiska kriminalserien Luther där Idris Elba innehar huvudrollen som John Luther. Serien består av sex delar och den första delen visas i morgon kväll kl. 21 på tv 4.
Detta händer i första avsnittet:

John Luther har precis återvänt till jobbet efter en traumatisk upplevelse och hans första fall blir att undersöka mordet på föräldrarna till underbarnet Alice Morgan. Han kommer snabbt fram till att Alice är den som ligger bakom morden. Men det finns inga bevis för att fälla henne. Samtidigt försöker Luther att få tillbaka sin fru men hon har gått vidare och har en ny man i sitt liv.

Utan bevisning kämpar John Luther i frustration för att sätta fast en dubbelmördare av speciell natur. Det här är det första avsnittet av sex av den BBC-producerade kriminalserien Luther med Idris Elba i huvudrollen.


Alice Morgan är en flicka med ett mycket skarpt intellekt, närmast ett barngeni. När John Luther undersöker omständigheterna kring mordet på hennes båda föräldrar drar han snabbt slutsatsen att Alice själv ligger bakom det tillsynes perfekt arrangerade dubbelmordet.

Luther är övertygad om att Alice är skyldig men utan teknisk bevisning kämpar han tillsynes förgäves i sin övertygelse. (tv4.se)

Låter onekligen som en serie som jag kommer att tycka om.

Tusen tack Bokmalen för tipset. Risken är stor att jag skulle ha missat det här då mitt huvud är fullt av fotbolls-vm för närvarande. Som tur var är det ingen match i morgon och vad passar då bättre att fördriva tiden med än en förhoppnings spännande brittisk kriminalserie!


Comments

  1. Wow, börjar den idag? Så himla bra tips alltså, jag har ju en liten crush på Elba sen han spelade Stringer Bell i The Wire. Då vet jag vad jag ska göra ikväll! Tack!

    • Annika says

      Alla pratar om The Wire men den serien har jag helt missat. Vet inte om jag borde avslöja detta egentligen men så är det i alla fall 🙂

  2. Kommer att haka på Luther få se om han kan få mig att fortsätta kika på honom…….

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: