På taket med Jackson ”Jax” Teller under Black Friday

I går kväll snöade det rejält i Arjeplog och under tiden som jag tittade på flingorna som dalade ner slog det mig hur väl det stämde in på mig. Ända sedan jag var liten har jag snöat in på allt från deckare till tv-karaktärer och musik. När det gäller det sistnämnda har jag särskilt  fastnat för band som t.ex. Whitesnake, AC/DC, Mötley Crüe och Kiss, och jag vidhåller att deras låtar från det glada 80-talet är bland de bästa som någonsin har gjorts.

När det gäller tv-karaktärer var jag hopplöst förälskad i Luke Macahan och det gjorde så ont när signaturmelodin hade sjungit sin sista vers.

Visst har jag blivit både äldre och klokare med åren men vissa ränder går aldrig ur. I dag är det Sons of Anarchy som gäller, och den som får mitt hjärta att bulta lite extra är så klart Jackson ”Jax” Teller. Han är vicepresident i MC-klubben SAMCROW och han är inte riktigt tillfreds med vart klubben är på väg.

Trots deras meningsskiljaktigheter kan jag inte låta bli att beundra deras sammanhållning. De är som en enda stor familj, men precis som alla vi andra behöver de egentid ibland. När Jax behöver tid för eftertanke smiter han upp på taket för att läsa i sin fars dagbok, medan han då och då kastar en blick på den verkstad som är klubbens lagliga front.

black friday

Sons of Anarchy är i mångt och mycket väldigt amerikanskt, och det är även den högtidsdag som alltid infaller den fjärde torsdagen i november, nämligen Thanksgiving. Dagen som följer går under namnet Black Friday och det som från början hade syftet att sparka igång julhandeln i USA har nu spritt sig som ringar på vattnet även till Sverige. En sajt som har tagit efter konceptet är Cupnation där man kan hitta mängder med Black Friday erbjudanden.

Tänk dock på att det kan vara rätt så mödosamt att handla julklappar, så varför gör du inte Jax sällskap med t.ex. Reaper’s Property av Joanna Wylde (Reapers MC #1) eller Undeniable av Madeline Sheehan (Undeniable #!) som båda finns att köpa på Adlibris. Om inte så bara för att få andas en stund?

Comments

  1. Värmen i den kriminella sammanhållningen känner jag igen mig i. Tyckte Francis Ford fick till myskänslan riktigt bra redan i Gudfadern. Efter det har det bara fortsatt. Blir bitvis avundsjuk – märkligt nog – i nästan varenda gangsterrulle. Maffiabröder exempelvis. Även om (eller kanske just på grund av detta) gärningarna är vidriga, delar Henry Hill, Jimmy och Tommy några genuint härliga stunder av äkta kamratskap. Tur är verkligheten än annan och det räcker att kolla på valfri Ross Kemp-dokumentär i 5 minuter för att spräcka bubblan. MEN – och det är det riktigt fina med bra eskapism – glädje hittar man även i det allra fulaste.
    Andreas Madsen recently posted..Frånvarande fingertoppskänsla

    • Någon Ross Kemp dokumentär har jag ännu inte sett, men jag brukar tänka på de MC-gäng vi har i Sverige och det räcker för att ta ner mig från de små molnen. I går stod det om fruarna till Hells Angels på Expressen. Jag köpte tidningen men jag har inte läst reportaget ännu. Kändes dock som att det var riktat direkt till mig. Vad jag gjorde i stället? Jo, jag såg sju avsnitt av SoA på raken och började få panik över att serien snart är definitivt slut.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: