Recension: Dead Man´s Time av Peter James [+ poll]

dead-mans-timeJag blev störtförälskad i kriminalkommsiarie Roy Grace redan när jag läste Levande begravd, och den kärleken växer sig starkare och starkare för varje bok jag läser.

I Dead Man´s Time handlar det mycket om ond bråd död i kombination med antika föremål och är det någonting som Peter James bemästrar så är det att göra någonting så ointressant så förbannat spännande och intresseväckande.

Jag gillar inte prylar, men James presenterar hela grejen på ett sådant sätt att till och med jag skulle kunna gå in i vilken affär som helst för att göra just det klippet som kommer att göra mig rik.

En annan sak som James behärskar till fullo är cliffhangerns som han utnyttjar respektive undviker allt efter behov. Vem kan undvika att läsa vidare när ett kapitel slutar med ”That wasn´t going to happen” (s. 13) eller ”[…]After a couple of minutes, the DS terminated the call and turned to Roy Grace. I think you´re going to like this” (s.212).

Inte jag i alla fall!

Jag är väl medveten om att alla inte är lika förjust i Cliffhangers som vad jag är, en del går till och med så långt som att säga att författaren fördummar läsaren genom att använda sig av dem, och därmed är jag nyfiken på vad du tycker.

Cliffhangers?
Ja, absolut
Ja, ju fler desto bättre
Ja, i lagom mängd
Nja, önskar att författarna hade bättre fantasi
Nej
Other
Please Specify:

www.poll-maker.com

Ni som har läst Peter James böcker vet att Roy Grace fru Sandy försvann för x antal år sedan och att hennes försvinnande har varit en sidohistoria ända sedan dess. Så även här men i min smak fick hon alldeles för lite utrymme i den här boken, vilket innebär att jag får vänta till nästa bok innan jag kan lägga ytterligare en pusselbit till gåtan som jag har varit en del av under så lång tid.

Jag antar att det är min stora kärlek till cliffhangers som gör att jag inte börjar tycka att James ska stänga just detta kapitel för gott 🙂

Jag var nog en av de sista som hakade på trenden med att skaffa en Smartphone. Nu när jag har en glömmer jag helt bort att det finns en massa spännande appar man kan ladda ner och leka med. Och då var det väl en evig tur att det redan på omslaget står Interacive book och att det på insidan pärmen finns en hänvisning till appen Blipp.

Vad som händer om man följer instruktionerna tänker jag dock inte avslöja men om du inte kan hålla dig tills du själv sitter med James bok i handen kan du alltid klicka dig vidare hit.

Bokfakta:

Författare: Peter James
Titel: Dead Man´s Time
Utgivningsår: 2013
Förlag:  MacMillan
Antal sidor: 407
Källa: Köpt
Intresse: Deckare, kriminalroman
Serie: Roy Grace (del 9)
Betyg [Rating:4/5]

 

Comments

 1. Åh, en av mina stora favoriter! Har börjat läsa dem på engelska också för att verkligen få en bok så snabbt som möjligt ^^

  Jag älskar allt med Peter James och sidohistorien med Sandy är bara SÅ spännande! 🙂
  Nu har jag inte hunnit läsa den här boken ännu, men ska ta tag i det så snart som möjligt! 😀
  Diana recently posted..The Reading Habits Tag

 2. jag läste min första Peter James i somras, jag är försiktigt positiv och har köpt hem några fler…
  Freja recently posted..Den tatuerade damen… eller snarare tanten…

 3. Så bra att du inte avslöjade mer;-) Men jag som vill veta mer om Sandy! Nåja, boken ska inhandlas (kan alltid bli present till maken 😉 och läsas helt enkelt!
  Lotten recently posted..Jag är Zlatan av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz

  • Attans! Jag glömde skriva ”spoiler alert”, men å andra sidan avslöjade jag inte de gottigaste detaljerna 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: