Recension: Donatorn av Dean Koontz

Dean Koontz förknippar jag med skräck eller åtminstone böcker med en sådan underton att det kittlar till rejält i spänningsnerverna. Så är icke fallet med Donatorn som lämnar mig fullständigt oberörd.

Ryan Perry är 34 år och är i väldigt god fysiskt form. Efter en surfingtur tillsammans med sin flickvän Samanth känner han plötsligt hur hans hjärta beter sig konstigt. Orolig söker han upp sin läkare som konstaterar att han har ett genetiskt hjärtfel och att hans enda chans att överleva är att genomgå en transplantation.

Ett år efter transplantationen börjar konstiga saker hända och han känner sig hotat till livet.

Det finns absolut ingenting i Donatorn som fångar mitt intresse: språket är till viss del poetiskt och det på ett sådant sätt att det bara gör mig trött i stället för fascinerad. Huvudkaraktärerna är så perfekta att det blir rent löjligt: Ryan har skapat sin karriär och sin förmögenhet helt på egen hand. Han bor i ett hus med all tänkbar lyx, han har tjänstefolk och ett privatplan. Samantha är en framgångsrik författare vars böcker slår sig in på topplistan vartefter de kommer ut.

Gäsp!

Intrigen är ointressant och tempofattig och den vinner inte mark genom att vara kryddad med övernaturliga inslag. Det enda som händer är att den blir än mer patetiskt än vad den behöver vara.

Som jag ser det har boken bara en enda fördel: om man bara vill läsa en kort stund innan det är dags att jaga ifatt drömmarna är Donatorn ett perfekt val. En sida räcker!

Andra bloggare om Donatorn: Bokfink, Boktagen, Roboguy, DAST

Bokfakta:

Författare: Dean Koontz
Titel: Donatorn
Originalets titel: Your Heart Belongs to Me
Utgivningsår: 2011
Förlag: Bra Böcker
Översättare: Sabina Söderlund
Antal sidor: 300
Källa: Bibliotek
Intresse: thriller
Betyg [Rating: 1/5]

Comments

  1. Det är så roligt att man kan tycka så olika om böcker!
    Stéphanie recently posted..Från hembygden.

Trackbacks

  1. […] Annikas litteratur- och kulturblogg; Bokfink; Bokföring enligt Monika; Boktagen; Kajsas bokblogg; Vargnatts bokhylla […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: