Recension: Eleven on Top av Janet Evanovich

Stephanie Plum blir less på sitt yrke som och lämnar därför över stafettpinnen till Lula som direkt ser sig själv som den bästa prisjägaren som någonsin har sett dagens ljus.

Själv söker och får Stephanie jobb på en knappfabrik, en snabbmatskedja och en kemtvätt och samtliga tre anställningar slutar med att hon av förklarliga skäl får sparken redan nästan innan hon ens har börjat.

Ranger ser det som sin plikt att ge Stephanie en skrivbordstjänst främst för att rädda henne från sig själv men även för att skona människorna i hennes närhet.

Som vanligt händer det mycket, ibland alltför mycket, i Stephanies vardag och det förhållandevis höga tempot gör en alldeles matt. Jag skulle inte för mitt liv vilja byta ut mitt liv mot hennes med två undantag: hon har en ofattbar förmåga att kunna leva på i stort sett inga pengar alls och vem skulle inte vilja vara i den mystiske Rangers närhet, om så bara för en dag eller två?

Jag fick rådet av min bibliotekarie att läsa Janet Evanovich böcker på engelska då skämten blir alltför ”plumpa” på svenska. Och visst håller jag med om att det måste vara  svårt att översätta ord som t.ex. ”Omigood”, ”Un hunh” och ”Ick” så att den komiska klangen bevaras men i det stora hela tycker jag att Molle Kanmert Sjölander gör ett alldeles utmärkt jobb.

<-<-<-<-<-<-<-<-<-

Bokfakta:

Författare: Janet Evanovich
Titel: Eleven on Top
Utgivningsår: 2005
Förlag: Headline review
Antal sidor: 371
Källa: Köpt
Intresse: Stephanie Plum, Stephanie Plum utmaning, humoristisk deckare, serie
Betyg [Rating:3/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: