Recension: Nattfilm av Marisha Pessl

nattfilmNattfilm av Marisha Pessl är en mörk tegelsten som kretsar kring skräckfilmsregissören Stanislas Cordova och hans dotter som valde att ta sitt liv blott 24 år gammal.

Journalisten Scott McGrath ställer sig ytterst tveksam till Ashleys självmord och mot bättre vetande bestämmer han sig för att ta reda på vilken roll Ashley spelade i Cordovas personliga skräckhistoria.

McGrath är en typisk enstöring som lever på sin egen och andras misär och som vanligt rycks jag med i det journalistiska i handlingen. Men eftersom han inte är en person som är lätt att tycka om är jag glad över att han tidigt i handlingen träffar på Nora och Hopper som har sin egen relation till Cordova. De lättar upp stämningen med sina respektive personligheter och när jag väl har tagit mig igenom boken är det dessa två som jag kommer att bära med mig ett tag framöver.

Pressl är fantastiskt duktig på att förmedla ”mörkret” som finns runt omkring oss. Vidare är hon skicklig på att teckna karaktärer som känns äkta och dessutom gillar jag de tidningsartiklar, foruminlägg, bilder och annat som är insprängda på svart bakgrund på väl utvalda ställen. Det är innovativt, fräckt och rysligt uppfriskande.

Tyvärr drar dock intrigen ut i det oändliga och efter ungefär halva boken började jag skruva på mig i längtan efter att boken skulle ta slut.

Tänk så tätt och spännande det skulle ha blivit om Pessl hade skalat bort ca 200 sidor för att göra en mer kompakt bok. Jag ryser vid bara tanken!

Bokfakta:

Författare: Marisha Pressl
Titel: Nattfilm
Utgivningsår: 2014
Förlag: Natur & Kultur
Översättare:
Antal sidor: 645

Comments

  1. Jag gillade den (inte minst pga appen!) men håller med om att lite kortare hade gjort den ännu bättre.
    Tant Augusta recently posted..Bloggen och jag

  2. Jag har bara läst hennes bok Fördjupade studier i katastroffysik, men hade väl lite ungefär samma känsla: tänk om hon kunde ha kortat ned lite vad bra det skulle kunna bli!
    C.R.M. Nilsson recently posted..En smakebit på søndag: Främlingen

Trackbacks

  1. […] om boken har Pocketlover, Bokdamen, Stuff I read – Bokpandan, Annikas litteratur- och kulturblogg, Zellys bokblogg och Emilias […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: