Red riding: 1974, 1980 samt 1983

I dag visades Red Riding: 1974, 1980 och 1983 på Canal + Action, vilket är en kanal som jag tyvärr inte är ägare till.

Filmerna om Red Riding är baserade på David Peaces Red Riding Quartet, och enligt Aftonbladets tv-tidning är de ”högklassiska deckare om mord, besatthet och korruption i 1970-talets England, i samband med att Yorkshire Ripper-mördaren härjade”.

Samtliga filmer fick fyra stjärnor av tidningens recensent vilket får anses vara ganska anmärkningsvärt. Min fråga är nu: var det någon av er som såg dessa filmer i dag (eller kanske har sett dem vid ett tidigare tillfälle) som kan tala om för mig om det vore mödan värt att försöka få tag på dem?

Comments

  1. Tyvärr vare sig sett eller läst, men jag tycker att de verkar jätteintressanta! Jag har sett trailer till filmerna några gånger, men har aldrig fått ’ändan ur’ så att säga. Nu funderar jag dock på att skaffa dem.

    • Jag har endast läst om dessa filmer i tv-tidningen och jag tror att de skulle vara filmer som jag skulle tycka om. Har fått tips om att de finns på lovefilm.se så det kan fort hända att jag ser till att införskaffa dem och det snart.

  2. Jag har sett alla tre. De är mörka, mycket välgjorda och tidsenliga. De var inte helt enkla att följa med i (många namn etc) mycket för att vi inte såg filmerna i en snabb följd utan hade en paus på två veckor mellan ettan och tvåan och hade sen en vecka mellan tvåan och trean (hyrde via http://www.lovefilm.se). Vill man ha något i klass med Morden i Midsommer ska man inte se de här. De är raka motsatsen!

    • Hmmm … det känns som att jag ändå skulle vilja se dem. Jag har inte läst böckerna så då finns det en chans att jag kommer att tycka om filmerna. Tack för tipset om var jag kan få tag på dem!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: