Reflektioner kring Porto Francos väktare av Ann Rosman

Porto Francos väktare är tredje delen i serien om Karin Adler av Ann Rosman. Författarens signum är att blanda historiska händelser och personer med en nutida intrig. Dessutom brukar läsaren även erbjudas godbitar om hur det är att leva och bo på en båt.

Tyvärr måste jag säga att det här är Rosmans hittills sämsta och det en enkel förklaring till detta. Jag är inte nämnvärt intresserad av historia men om det sköts på ett snyggt sätt och blir till en naturlig del i intrigen i små doser så är det helt okej för mig.

Så är inte fallet här då vi endast vid enstaka och väldigt korta tillfällen får ta del av Karin Adlers liv och den utredning som hon håller i. Övrig tid ägnas åt Marstrand på 1800-talet vilket blir för utdraget och långtråkigt.

Jag lyssnade på boken på jobbet och visst förgyllde den mitt arbete men jag tror att de historieintresserade läsarna har större behållning av den än vad jag hade.

Comments

  1. Tänk så olika det kan vara. Jag tyckte det här var den bästa av de tre böckerna.

  2. Nu blev jag nyfiken, vad har du för jobb när du kan lyssna på ljudbok samtidigt som du jobbar!
    Anna (med näsan i en bok) recently posted..Kryptan – Kate Mosse

    • Jag jobbar för närvarande som dokumenthanterare vilket innebär att jag utan problem kan lyssna på ljudböcker samtidigt som jag veriferar 🙂

  3. Jag tyckte mycket bra om den här, och kanske berodde det framförallt på just det historiska… Helt otippat, men så var det!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: