SATAN så bra tv-serien Damages är!

Jag ber om ursäkt för min något ofina känsloyttring men jag kan inte låta bli att skrika ut min fascination över tv-serien Damages som jag nu håller på och plöjer på amerikanska Netflix.

Serien utspelar sig på en advokatfirman där Patty Hewes (Glenn Close) styr sin personal och sina klienter med järnhand.

Den har allt: tempo, mord, bedrägerier, korruption, genomtänkta dialoger, intressanta karaktärer, falska ledtrådar, snabba scenförändringar och tidshopp som utspelar såväl i det förflutna, framtiden som i nutid och allt sammantaget är det en av de bästa serierna som jag någonsin har sett.

Close är lysande i sitt agerande och jag blev inte ett dugg förvånad över att hon kammade hem en Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie.

Om du inte har sett den ännu så råder jag dig att ändra på det redan nu.

Glöm dock inte att ladda upp med mycket mat och dryck, eftersom du högst motvilligt kommer att lyfta på rumpan när du Hewes har slagt klorna i dig med.

Comments

 1. ojojoj… jag tittar inte ofta på tv, men Netflix lockar er och mer. Övertalningskampanj mot familjen? 😉
  Fjällträdgården recently posted..Läser om en barndomsfavorit…

  • Numera skulle jag inte kunna vara utan Netflix, men det är onekligen en tidstjuv. Dock en ganska trevlig sådan 🙂

 2. Damages är verkligen bra! 🙂
  Bokdamen recently posted..Idag fick jag med mig denna hem….

  • Ja, och avsnittet jag såg i går kväll slutade med den stora cliffhangern men jag var tvungen att lämna Damages för sängen. Gissa om jag är extremt nyfiken på fortsättningen. Nåväl, det kommer att få vänta till i kväll eftersom jag ska ägna mig åt bussresa och shopping hela dagen i dag. Men det är inte så illa det heller 🙂

   • Jag såg serien när den gick på SVT, 5 säsonger tror jag det var och jag tyckte att den höll i stort sett hela vägen. Bussresa och shopping lät inte helt fel som break! 🙂
    Bokdamen recently posted..King och jag

    • Nej, det var helt okej men attans så dyrt det blev. Och än värre kommer det att bli efter jag har valt ut bågar till inte mindre än tre olika par glasögon. Suck!

 3. Men vad säger du. Jag behöver absolut inte tips på tv-serier. Just nu knarkar jag Homeland och The mentalist vilket resulterar i att jag inte läser överhuvudtaget. Men nu fick jag ett starkt behöv av att kolla upp Damages. Tack för tipset eller inte 🙂
  BokMamma recently posted..Top Ten Tuesday – Ögonöppnare

 4. Jag såg första säsongen, tror jag, och tyckte den var riktigt bra, men sedan började den nog gå på underliga tider så jag tappade bort den.
  Monika recently posted..Topp Tio ”gateway”-böcker

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: