Skriv dina Morning Pages på 750Words.com

Du som skriver regelbundet är säkert bekant med uttrycket flödesskrivning som kort och gott går ut på att man ska slå sig ner på stolen och skriva det första som kommer till en. Det kan vara lösryckta meningar, en kortare berättelse, ett minne, en inköpslista, ja i stort sett vad som helst. Huvudsaken är att man skriver någonting under en given tid varje morgon.

Att just morgonen är den mest lämpade tidpunkten för den här typen av övningar hänger naturligtvis ihop med att vi då inte har hunnit starta upp en massa andra projekt som behöver avslutas innan vi kan ta tag i dagens viktigaste göromål; skrivandet.

En del tipsar om att man ska skriva utan avbrott i en halvtimme, andra att man kan skriva i tjugo minuters intervaller med en paus på fem minuter däremellan.

Syftet med den här typen av skrivande är att man ska få ett flow i sitt skrivande genom att bara skriva på utan tanke på grammatik,redigering eller någonting annat som kan hämma skrivandet.

5003010775_55c8701deb
Photo Credit: paul bica via Compfight cc

Under ett intressant och givande samtal på Twitter kom jag i kontakt med uttrycket  750 Words för första gången. Det är ett annat uttryck för flödesskrivning men dessa Morning Pages är mer distinkta i sin karaktär. Här handlar det om att skriva 750 ord, eller 3 A4-sidor om man så vill, i ett enda svep, utan undantag, varje dag.

Även om de allra flesta ordbehandlingsprogram håller reda på hur många ord man har skrivit kan det ändå vara knepigt att veta när man har kommit i mål. Och även om det inte är något skäl till att låta bli är det alltid välkommet med program/sajter som underlättar för oss, eller hur?

Här kommer 750Words.com väl till pass. Det enda du behöver göra är att skapa en inloggning och sedan är det bara att skriva på. Systemet håller reda på hur många ord du har kvar och säger till när du har skrapat ihop dagens ordskörd.

Här distraheras du inte heller av några appar eller andra störande moment eftersom du har en stor vit skärm att skriva på. Sidan skrollar själv allteftersom du skriver och du behöver inte ens tänka på att spara ditt arbete eftersom sajten sköter allt detta åt dig.

Sidan är verkligen enkel till sin utformning och när man väl har loggat in där finns det inte så mycket annat att göra än att skriva på.

Man får testa programmet gratis i 30 dagar, därefter kostar det 5 dollar/månad och det är mycket väl investerade pengar.

Så vad väntar du på?

Skapa ett konto och börja skriv dina morning pages redan i dag!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: