Skrivklådan har flytt …

För några dagar sedan skrev jag att skrivklådan har återvänt, och jag skrev flitigt i ungefär fyra dagar. Sedan rann hela projektet ut i sanden …. igen!

Det mesta är ”färdigt”: intrigen, karaktärerna, miljöerna men jag kan bara inte komma till ett beslut om hur jag ska lägga upp själva berättandet.

Det känns oerhört frustrerande att ha en historia som jag känner att jag bara måste få ur mig och så blir det bara pannkaka av alltihop bara för att jag inte kan bestämma mig för formen.

Comments

 1. Min dröm är såklart att ge ut både novellsamlingen och romanen. För jag är ju också författare. 😉

 2. Nej vänta inte på att inspirationen ska komma tillbaka. Den kan ju dröja länge. Den är dock väldigt bra att använda som språngbräda för att komma igång med att skriva. Men sen tror jag att man måste sätta sig och skriva ändå. Kul att du kom igång igen i alla fall. Jag har precis skrivit ett första utkast till en novell. nu ska den få ligga till sig lite i den virtuella skrivbordslådan medan jag skriver på nästa. Mitt mål är att ha omkring ett tiotal noveller till en novellsamling. Har också ett romanprojekt på gång men behöver spåna lite mer på den innan jag sätter igång med skrivandet.

  Säger också som Katarina. Du är författare! Så skriv!

  • Åh så gullig du är! Jag, författare? Ja, varför inte! 🙂

   Det låter onekligen spännande med både en novellsamling och en roman. Är det något som du har tänkt dig att försöka ge ut, eller skriver du mer bara för din egen skull?

 3. Bravo!

  Jag tror det var Jan Guillou som sa att skillnaden mellan en författare och någon som vill vara författare är att författaren skriver och den andra personen planerar att skriva.

  Så skriv för tusan! För du är ju författare, jag tror det. 🙂

 4. Dra lott mellan de olika berättarformaten och börja skriva. Bättre att du börjar skriva och sedan ändrar dig än att du drar ut på skrivandet och kanske tappar inspirationen helt.

  • Jo, jag vet men det var som att luften gick ur mig på något vis. Men nu har jag funderat lite, gjort några justeringar och jag har till och med skrivit ett stycke. Så jag är på gång igen! 🙂

 5. Vi håller tummarna för att de har varsin plats åt oss. 🙂

 6. Du ska se att den återkommer snart! håller tummarna och blåser lite kreativ skrivarsand till dig! Idag postar jag min ansökan till en skrivarkurs på distans. 🙂

  • Åh, tack så mycket. Det var snällt! 🙂
   Jag har också skickat en ansökan till en skrivarkurs på distans. Jag hoppas verkligen att de har en plats över till mig 🙂

  • Åh, tack så mycket. Det var snällt! 🙂
   Jag har också skickat en ansökan till en skrivarkurs på distans. Jag hoppas verkligen att de har en plats över till mig 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: