Smörgåsbord i tv-rutan

Egentligen har jag inte tid att ens sätta mig framför tv:n i fem minuter men hur ska jag kunna låta bli att göra det när tv-tablån fullständigt svämmar över att program som jag bara måste se?

I morgon kl. 21.50 på SVT1 sänds första delen av tre av Brottsplats Edinburgh som bygger på Kate Atkinsons romaner. I huvudrollen ser vi Jason Isaacs (känd bl.a. som Lucius Malfoy i filmerna om Harry Potter) som spelar den före detta soldaten Jackson Brodie som hellre hjälper andra att lösa sina problem än tar tag i sina egna.

På lördag förflyttas vi till 1860-talets London där Mr Whicher ska lösa det brutala mordet på en 3-årig pojke. I normala fall brukar jag inte tycka om alltför gamla miljöer men den här verkar onekligen bra så nog ska jag se den. Dock lär jag göra det på svt-play då jag av förklarliga skäl kommer att ha annat för mig kl. 20.55 den 31 december.

På söndag kl. 21.00 i Svt1 återser vi John Barnaby och Ben Jones i Morden i Midsomer. Någon närmare presentation är knappast nödvändig …

Många av er har säkert läst böcker av den legendariska Enid Blyton. Den 2 januari kl. 18.00 på Svt2 sänds det brittiska dramat om hennes  liv fram till hennes död 1968.

Bonus: AC/DC – live at River Plate

Jag växte upp med AC/DC:s musik och min kärlek till bandet har inte dött ut. Visserligen grät jag floder när sångaren Bon Scott dog 1980 men som tur är gör Brian Johnson ett hyfsat jobb med att fylla ut hans skor. Än i dag dånar deras musik ur mina högtalare när jag kör bil och jag tar i för full hals i TNT, Thunderstruck, High Voltage och alla andra hits som bandet har bjudit på under åren.

Den 4 januari kl. 23.30 får vi se dem i Live at River Place som spelades in i Buenos Aires under tre konserter inför en publik på 200 000 fans. Det är stort och det bara måste ses!

 

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: