Surfplatta vs läsplatta

collage_plattor

När jag fyllde år fick jag min efterlängtade läsplatta iRiver Story HD Wifi Bibliotek och det första jag gjorde var att ladda över alla längre PDF-filer som fanns lagrade på min dator. (Detta är jag naturligtvis oerhört glad för i dag med tanke på att min dator valde att ta en tillfällig paus för en tid sedan). Dock blev det inte så att jag läste särskilt många, om ens några, e-böcker vilket var den ursprungliga tanken.

I början av mars hakade jag på surfplattetrenden och valet föll på Google Nexus 7. Den är liten och nätt och duger utmärkt att surfa och läsa bloggar på. Jag har även försökt att uppdatera bloggen via den men som det känns just nu lär jag fortsätta att använda datorn för det ändamålet. Sent omsider kom jag på att jag skulle ladda ner appen Adobe Digital Editions, och därefter var steget inte långt till att börja läsa Gone Girl av Gillian Flynn.

Sagt och gjort!

Jag började läsa och pillade på inställningarna för att få läsvyn och texten såsom jag ville ha den.

Jag fortsatte att läsa och pillade lite till på inställningarna eftersom jag inte var riktigt nöjd.

Sådär höll det på tills jag äntligen hittade rätt. Jag skönk ner i soffhörnet taggad till tusen på att få en läsupplevelse utöver det vanliga. Så blev det dock inte eftersom jag hela tiden tappade bort mig då bläddringen, i mitt tycke, gjorde lite som den ville. Saker jag hade redan hade läst dök plötsligt upp på skärmen, och när jag hade hittat ”hem” igen och skulle bläddra nästa gång hoppade den för långt. Efter några kapitel blev jag så irriterad att jag ladde in boken i min läsplatta i stället och det har jag inte ångrat.

Jag kan inte helt och hållet skylla min irritation på surfplattan då jag är mycket väl medveten om att jag har väldigt begränsade tekniska kunskaper, men min första utvärdering av respektive plattas läsvänlighet vinner i alla fall läsplattan med stor mariginal.

Comments

  1. Jag har både läsplatta och surfplatta’ , för att läsa böcker föredrar jag helt klart läsplattan! (Men önskar jag hade köpt en med större skärm)
    Ella recently posted..Bokbloggskerkan 12-15april

    • Vilken läsplatta investerade du i? Att läsa e-böcker på min är inga problem, men det är något värre med att få till läsbilden som jag vill ha den när det gäller pdf-filer. Men jag älskar min läsplatta ändå.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: