Tematrio – Titelfärg

I veckans Tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre böcker med en färg i titeln. Efter att ha letat bland mina recensioner hittade jag inte mindre än fem böcker vars titelfärg var svart, men det kändes lite onödigt mörkt för att representera en sådan här rolig utmaning. Därav kommer här titlar med tre olika färger:

1. Kvinna i grönt var mitt första möte med Arnaldur Indridason och det var en mycket angenäm upplevelse. Boken utspelar sig på Island såväl under nutid som i krigstid, och allt börjar med att ett litet barn hittar ett ben från en människa i en grav i närheten av hans hem. Vi får vi en insikt i hur det är att leva under ständig skräck för såväl en mans som krigets ondska samtidigt som vi kan njuta av Indridasons utmärkta beskrivningar av såväl händelser som karaktärer. Rekommenderas!

2. Stråk av rött är en tegelsten på drygt 700 sidor. Ofta är risken överhängande att författarna lägger ner för mycket tid på ovidkommande saker men så icke Elizabeth George. Intrigen är spännande och person- och miljöbeskrivningarna är fantastiska.

3. Dennis Lehanes Svart nåd är en välskriven, intressant och spännande historia som trots allvaret även innehåller en rejäl dos humor och inte minst kärlek. En skön mix tycker jag. Det här skulle ha varit den sista boken i serien om Kenzie och Gennaro, men som tur var ändrade Lehane sig och skrev En mörk välsignelse som är en uppföljare till Gone, Baby, Gone.

 

Comments

  1. Kvinna i grönt läste jag när jag pluggade litteratur. Jag tyckte om den så nu kan jag inte förstå varför det är den enda bok jag läst av Indridason. De andra två har jag inte läst så tack för tipsen!

    • Jag har bara läst två av hans böcker men det kommer med all säkerhet att bli fler då han är riktigt bra.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: