10 bokbloggar som är värda att besöka

I dag surfade jag runt hos en del bloggare i jakt på inlägg att sprida vidare. Och gissa om det finns mycket att välja mellan. Här kommer de 10 som jag fastnade för denna gång:

 • Lingonhjärta
 • Läsa & Lyssna
 • Ingrids boktankar
 • Glasögonorm
 • De Nio
 • Bokblomma
 • Bokad
 • Böcker etc
 • Annika Koldenius
 • Malins bokblogg
//

Snacka om totalt mörker och inga stjärnor så långt ögat når…
Jag har inte läst en novell sedan jag var ung och oförstörd, men efter att ha läst Lingonhjärtas recension av Full dark, no stars av Stephen King så blev jag extremt sugen på att läsa den novellsamlingen. Att få mig intresserad av noveller är en enorm bedrift som inte alla skulle gå i land med.

Jag kan inte skriva om Lingonhjärta utan att berömma henne för sin fantastiska bloggdesign. Om ni aldrig har besökt hennes blogg förut så råder jag er att göra det nu.

//
Liksom jag tycker Läsa & Lyssna om Stuart MacBrides böcker. Hon gav dock just den här boken ett betydligt högre betyg än vad jag gjorde. Hon har läst några av hans böcker på originalspråk eftersom ”de skotska slangorden är så roliga och mustiga!” Jag kanske borde ge den här boken en chans till, vem vet, jag kanske tycker betydligt bättre om den om jag hör skotskan i mitt huvud!?
//
Ingrid vurmar för gammal och mer eller mindre bortglömd litteratur, vilket inte direkt är mitt intresseområde. Men, i det här inlägget berör hon frågan om varför Hans Falladas böcker slutade översättas 1976. Vidare skriver hon att England har återupptäckt honom, vilket resulterade i att flera länder följde efter. Dock inte Sverige. Det här med hur förlagen tänker kring översättningar är ett intressant ämne som jag kommer att spåna vidare på i ett eget inlägg framöver.
//
Inte nog med att titeln är underbar, utan hela grejen med att förse sin bag-in-box med ett litterärt skal som det står The great escape av Oliver Wine på, tilltalar mig verkligen på fler än ett sätt. Underbart!
//
På tur med litteratur
Den här biblioteksbloggen berättar om ett sommarevent som heter LitteraTur. Tänk att få slänga sig upp i cykelsadeln och cykla med andra litteraturälskare och ta mängder av litteraturpauser. Då kanske till och med jag skulle tycka att cykling är en ganska trevlig aktivitet.
//
Nu blir ni kanske förvånad eftersom det knappast har gått någon spårlöst förbi att jag fullständigt avskydde den här boken av Jens Lapidus. Jag klarade absolut inte av vare sig språket eller intrigen i stort, och om jag läser en bok på svenska då vill jag förstå vad jag läser. Stockholmsslang för en arjeplogare går helt enkelt inte ihop, likväl som en stockholmare inte skulle förstå mig om jag satte igång att prata på dialekt. Efter att ha läst Linneas inlägg så förstår jag vad jag gjorde för fel: jag läste boken i stället för att lyssna på den. Hon ger cred till Morgan Alling för uppläsningen och lägger in en brasklapp om att hon förmodligen inte skulle ha uppskattat den lika mycket om hon hade läst den. Frågan återstår om jag skulle ändra åsikt om jag skulle ge den en andra chans…
//
Den här boken har stått oläst i min bokhylla i mer än en evighet, och efter att ha läst Bokads inlägg om den så känns det som att det har blivit dags att damma av den. Det enda som skrämmer mig lite är att översättningen verkar vara under all kritik, ja faktiskt så dålig att den till och med är pinsam. Nåväl, gillar jag den inte så finns ju alltid bokhyllan kvar att ställa tillbaka den på.
//
Man kan inte annat än att älska ett inlägg som inleds så här: ”Det sämsta med boken A Room Full of Bones är att den tar slut… Det uppvägs dock till viss del av att det direkt därpå följer ett utdrag ur Elly Griffithnästa bok som därmed alltså inte borde vara allt för långt bort? Kan man hoppas på årsskiftet igen?” Och ja, Vicky det kan man. Del fem kommer ut i UK i januari nästa år 🙂
 //

Deckaren – den nya chick-litten?
Först blev jag nästan lite stött när jag läste rubriken, men efter att ha läst inlägget så håller jag faktiskt med henne. Ja, när det gäller de böcker och författare hon nämner då. Det finns många författare som faktiskt inte klär in relationerna, fikapauserna och sexet i deckarskrud. Tack och lov för det!

//

Böcker som stör sömnen
Stackars Malin blir mörkrädd av de böcker hon läser just nu och letar monster såväl under sängen som i garderoben innan hon ska gå och sova. Som tur är har jag aldrig varit rädd för vare sig mörker eller monster, jag skulle snarare bli mörkrädd om jag helt plötsligt skulle börja läsa kärleksböcker som Malin har tänkt göra efter hon har klarat av sina skräckisar där hemma 🙂

Comments

 1. Tack för bloggtipsen! Vissa av dem har jag aldrig varit inne på så detta ska bli spännande att undersöka 🙂
  Carro recently posted..EN OVANLIGT TORR SOMMAR

 2. Hahaha… 🙂 Ja, jag verkar ha fått svaga nerver på äldre dar. Jag som egentligen inte alls är mörkrädd numera har legat och vridit mig som en femåring åt alla hemska skuggor på väggarna. Jag är nog för ovan för de här med deckare och skräck. Och ändå njuter jag. För det är faktiskt himla mysigt (kan man säga mysigt?!) att läsa lite skräck.
  *malin* recently posted..Levande begravd av Peter James

 3. Nä men ÅH så fin du är. Tack & vad roligt att jag fick dig att bli nyfiken på Full dark, no stars. Hoppas du gillar den lika mycket som jag 😀

 4. tack! gillar att upptäcka nya bokbloggar. fick några här att lägga till länklistan
  mind the book recently posted..Stråhatt och skrivmaskin

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: