3 böcker som jag inte tänker läsa [Jerka – del 92]

Frågan i veckans jerka lyder ”Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken.”

Det krävdes lite tankeverksamhet, men till slut kom jag fram till att jag aldrig kommer att läsa följande böcker:

 1. Jag är Zlatan Ibrahimovic: min historia. Jag älskar fotboll och jag ser så många matcher jag kan under större mästerskap. Dessutom följer jag La Liga och Barcelona slaviskt under vinterhalvåret och älskar varje sekund av det. Zlatan har spelat i det laget, men inte ens det gör att känner den minsta sympati för honom. Jag tycker helt enkelt inte om honom!
 2. Aldrig fucka upp av Jens Lapidus. Jag läste, eller snarare skummade igenom, Snabba cash och det var ingen bok som föll i god jord hos mig. Han skriver på ett språk som jag inte förstår och hans överanvändning av kolon retade gallfeber på mig.
 3. Jagad av lögnen av Nora Roberts är en så kallad spänningsroman och står i deckarrummet i mitt lokala bibliotek. Jag påbörjade boken och början var rätt så lovande, men sedan så spårade det ur fullständigt. Dialogerna är rent ut sagt pinsamma, handlingen är löjligt förutsägbar och sidorna dryper av romantik. Jag läste till sidan 50 och tänker inte läsa ett endaste ord till.

Comments

 1. Den enda av dina som jag inte kommer att läsa är Zlatan. Aldrig fucka upp har jag redan läst och Nora Roberts har jag varit nyfiken på.
  Lena recently posted..Snobbar som jobbar

 2. Har aldrig läst något av Nora Roberts och blev inte speciellt sugen när man läst din motivering. Gillar inte när böcker marknadsförs på ett sätt som de sen inte lever upp till, speciellt när det gäller genre!

  • Jag är osäker på om det är Roberts själv eller förlaget som placerar henne i genren spänningsroman, men det får vara hur det vill med den saken eftersom det är allt annat än spännande.

 3. Gärna! Jag kan ha med en tabell och allt. 🙂 Jag funderar på det och mailar något när jerkan är klar.

  Citronpris brukar delas ut till någon som en organisation eller förening tycker har gjort något extra dåligt. Ungefär som kalkon pris för filmer.
  Boktjuven Ingerun recently posted..3 böcker jag INTE tänker läsa

 4. Zlatan skippas hos mig också!
  Vargnatts bokhylla recently posted..Veckans bokbloggsjerka

 5. Väldigt kul ämne detta! Roligt att läsa vad alla avskyr för en gångs skull! 🙂
  Boktjuven Ingerun recently posted..3 böcker jag INTE tänker läsa

  • Ja, det har du helt rätt i. Av svaren att döma finns det några böcker som ständigt återkommer. Jag undrar varför? 🙂

   • Det skulle gå att göra en topp-tre på vad vi alla sammanlagt tycker mest illa om och varför. Det vore också kul. Varför finns det inte ett årets citronpris bland bokbloggare också? Lite taskigt, men intressant.
    Boktjuven Ingerun recently posted..3 böcker jag INTE tänker läsa

    • Årets citronpris har jag aldrig hört talas om. Vad är det och var förekommer det?

     Jag kommer som vanligt att göra ett uppsamlingsheat av jerkan men om du är intresserad får du gärna göra den där topp-tre, som typ ett gästinlägg eller liknande, eftersom jag tycker att det är en bra idé.

 6. Jag har läst Zlatan. Vill verkligen vare sig läsa Jens Lapidus eller Nora Roberts!
  Boktjuven Ingerun recently posted..3 böcker jag INTE tänker läsa

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: