7 program som jag inte kan leva utan

Jag är för alla program och andra verktyg som gör min bloggkarriär enklare, och här nedan följer en lista över de program som jag absolut inte kan leva utan:

 • Evernote
 • Pocket (Tillägg Chrome)
 • Photoscape
 • Clearly (Tillägg Chrome)
 • Shareaholic
 • Bufferapp (Tillägg Chrome)
 • Google Reader

//

Evernote
Jag skaffade ett konto redan för flera år sedan, men det är först under den senaste månaden som jag dagligen använder programmet. Det har många funktioner, men jag använder det främst som min digitala anteckningsbok och om jag ser en artikel som jag tänker skriva någonting om vid ett senare tillfälle så skickar jag den till Evernote, och skriver några korta rader om vilka tankar som dök upp när jag läste den.

//

Pocket
Jag har bara använt Pocket i en vecka, men jag älskar det. Programmet påminner om Evernote, men det saknar anteckningsfunktionen. Flera gånger under dagen ägnar jag på tok för mycket tid åt att surfa runt bland alla de tusentals fantastiska bloggarna som finns och för varje gång som jag hittar en artikel som jag vill ta en närmare titt på skickar jag den till Pocket, och listan börjar bli rätt så gedigen vid det här laget.

Det känns som lilla julafton varje gång jag kikar in där för att se vilka godbitar som finns där och bara väntar på att bli lästa. Ibland funderar jag om jag är sjuk, men i så fall är det en sjukdom som jag kan leva med eftersom det är så underbart med artiklar som antingen inspirerar en eller som man lär sig någonting av.

Tusen tack Tina för tipset!

//

Photoscape
Jag är inte särskilt intresserad av fotografering, men vad vore en blogg utan bilder? Photoscape är ett så pass enkelt program att till och med jag klarar av att hantera det, och det passar utmärkt för mina behov.

//

Clearly
Tyvärr är det rätt så vanligt med bloggar som inte är läsvänliga. Oftast handlar det om att bloggaren har valt en mörk bakgrund med t.ex. röd eller grön text, vilket är förödande, i alla fall för mina ögon. Innan jag visste att Clearly fanns så kryssade jag bort inlägg med svår läsbarhet hur intressant ämnet än tycktes vara. Numera klickar jag bara på ikonen i verktygsfältet och vips så framträder inlägget med vit bakgrund och svart text. Perfekt.

//

Shareaholic
Shareaholic gör det extremt enkelt att dela med sig av en intressant artikel på Twitter. Ett knapptryck så är det klart, och det enklaste är oftast bäst. I alla fall i min värld. Dessutom har de ursnygga delningsknappar för bloggen. Kolla in mina inlägg så får ni se!

//

Bufferapp
Jag använder Bufferapp för att schemalägga en del av mina Tweets. Ikonen kommer man åt både via verktygsfältet och direkt i Readern, vilket gör det hela ännu enklare. Bufferaff har vissa likheter med Shareaholic, men de små detaljerna skiljer dem åt.

//

Google Reader
Att prenumerera på inlägg är ända sättet att hålla reda på allt som händer ute i världen och jag kikar in där ofta och gärna. Jag har inte vågat räkna ihop hur många bloggar jag egentligen följer, men jag lovar att det är en gedigen lista. Man ska kunna organisera sina prenumerationer, men jag har ännu inte satt mig in i hur man gör, men det börjar nog snart bli dags att göra det. Fast å andra sidan är jag inte särskilt mycket för ordning och reda utan trivs bäst i ett mer eller mindre organiserat kaos.

Jag hörde en gång Anders Jansson säga att en människas skrivbord speglar denne persons hjärna, och om det stämmer så har jag ju förklaringen till varför jag är som jag är 🙂

Nu är det din tur? Vilka program kan inte du leva utan?

Comments

 1. Feelgoodbibliotekarien says

  Intressant… De flesta känner jag inte igen… Jag gillar pinterest… Som tydligen har gått om twitter även i Sverige

  • Pinterest är väl för de som har en teknisk makapär som börjar på i!? 🙂

  • Just det ja, Pinterest hade jag alldeles glömt bort – tack för påminnelsen! Och nej, Annika, det är för alla – vem som helst kan pinna vilka bilder och filmer som helst, precis som på vilken anslagstavla som helst! Perfekt för att samla idéer att återkomma till, sånt som inte kommer att vara färdigtänkt inom närmaste dagarna (de stoppar jag i Pocket).
   TinaO recently posted..Födelsedagsdags igen

 2. Tack för tipsen! De flesta kände jag inte alls till. Tyvärr så kommer jag inte på något att tipsa om.
  BokMamma recently posted..Ny favoritförfattare

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: