Alkb news

Fredagen den 11 juni hade jag fullt upp: jag klev upp tidigt för att göra såväl mig själv fit for fight för skolavslutningen, innan det var dags för kyrkan var det barn- och föräldrafika på skolan, därefter skulle jag skyndsamt köra hem för att coordinera min far, min bror och svägerska till rätt plats vid rätt tid, klockan 11 var det dags för kyrkan, klockan 12 gällde det att rusa hem så fort som möjligt för att hämta alla blommor, kramdjur och plastleksaker som dottern skulle hänga runt halsen på sina numera forna klasskamrater, därefter hem och kasta i sig mat för att sedan bege sig till jobbet som tog slut klockan 22, och sist men inte minst gällde det då att rusa hem för att åtminstone hinna se några få minuter av det som återstod i matchen mellan Uruguay och Frankrike i fotbolls-VM… puh…min lilla flicka har gått ut nian och till hösten lär hon, precis som sin syster, lämna hembygden för att gå skola på annan ort….

Nej, nu ska jag inte bli alltför sentimental utan jag tänkte i stället skriva ett kort (!) inlägg om vad som kommer att ske på alkb.se inom kort:

 1. Naturligtvis kommer det fortsättningsvis att dyka upp recensioner i en förhoppningsvis god fart,
 2. men inte nog med det: jag kommer även att fortsätta spåna på en svensk version av BBAW som jag skrev om för någon dag sedan. Den kommer nog med alls säkerhet inte att bli lika omfångsrik som den amerikanska förlagan, men jag är ändå hoppfull om att det ska slå väl ut och att jag får riktigt många som vill vara med och nominera bloggar, få fin fina priser etc,
 3. dessutom är jag i planeringsstadiet av en bloggmaraton. Även denna idé är hämtad från de bloggar jag följer i landet ”over there”. Ursprunget kommer dock från mawbooks. Även denna utmaning kommer att få en personlig touch men grundidén är densamma.

De två senaste eventen kräver dock en hel del planerade och ingen av dem kommer att sättas i verket (tidigast) förrän min äldsta dotter har åkt tillbaka till Skåne. Hon kommer hem på söndag och stannar tills den 7:e juli då det åter bär tillbaka till södra Sverige med stort S.

När hon väl är hemma ska jag rå om henne, och om någon vecka kommer även hennes pojkvän så då blir vi helt plötsligt fyra personer hemma hos mig. Me like! 🙂

Nej,  nu är det dags att krypa till kojs. Ny dag i morgon med många inplanerade aktiviteter såsom städning t.ex….. urk!

Comments

 1. Hej Annika! Låter som om du också hade en bra skolavslutning. Nu börjar en ny fas i livet för dig och för din dotter (naturligtvis). Att sluta grundskolan är stort!!

  Trevligt att få hem både dotter och dotterns pojkvän. Det kommer att bli liv och rörelse hemma hos er ett tag och det är skönt det tror jag det:-)

  Kram

 2. Låter ju väldigt intressant och nytt tycker jag!

  • @Violen och Helena: ja, det känns som att det skulle kunna bli två roliga inslag på bloggen. Bloggmaraton är det event som ligger närmast i tiden. Funderar dock ändå på att dra ut på det till augusti/september då juli är semestermånad för många.

   Den andra idén kräver långt mer planering och förberedelser men en idépresentation kommer att finnas inom kort, men jag tvivlar på att eventet kommer att komma i år. Men, man vet aldrig …. vi får se hur det blir helt enkelt …. 🙂

 3. Två jättespännande idéer tycker jag, ser fram emot dem längre fram.

 4. Har du förresten tips på bra bloggar?

 5. Låter som två riktigt roliga idéer! Var med i en bloggstafett på kvinnodagen, något sådant skulle också vara kul.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: