Alkb News VI

Först och främst en liten återkoppling till Alkb News V:

 • Inom kort kommer jag att publicera den första av en serie gästbloggsinlägg som jag ser fram emot oerhört mycket. Nej, jag har inte släppt tanken på den här än och i skrivande stund har jag två spännande personligheter som glatt har accepterat att skriva ett gästbloggsinlägg hos mig. Deras material lyser dock ännu med sin frånvaro men så snart jag har fått dem kommer jag att publicera dem här.
 • Jag har fullständig kaos i mina kategorier och taggar. Dessutom behöver jag städa upp i bildbiblioteket samt bland mina tillägg då väldigt många bara ligger där och tar upp plats och utrymme för andra viktigare saker. Detta innebär att det alltså är läge att köra igång ännu ett bloggmaraton som kommer att gå av stapeln i sommar. Mer information om det kommer längre fram. Visst blev ett bloggmaraton av och det var inte vilket maraton som helst då vi höll på i fyra (!) hela veckor. Det visade sig vara ett lyckat koncept då vi alla är upptagna av så många andra saker än bloggen. Ett nytt maraton kommer att gå av stapeln i början av nästa år.
 • Fler författarintervjuer är planerade och den tråden kommer förhoppningsvis att återuppstå inom kort. Det här har jag tyvärr inte hunnit med men jag har inte skrinlagt dessa planer helt måste dock frigöra mer tid först.
 • Förra veckans Bokbloggsjerka blev något av en succé och samtliga deltagare presenterade spännande resor i litteraturens tecken. Jag kände dock instinktivt att litterära resor är ett för stort område för att täcka av i ett endaste inlägg. Därav föddes idén om en inläggsserie inom detta oerhört intressant område. Den som vill är välkommen att haka på och här finns det absolut inga regler: har ni en resa på gång redan nu? Publicera den då vet ja´!I och med denna punkt har vi så kommit fram till denna omgångs nyheter!

Följande har hänt på bloggen sedan sist:

 • Två nya sidor har sett dagens ljus: Litterära resmål och Min bokhylla. Under fliken ”Litterära resmål” tipsar jag om litterära resor som arrangeras av resebyråer och/eller av författarna själva. Här kommer även resor sammansatta av hängivna bokälskare att publiceras. Under fliken ”Min bokhylla” hittar ni de skönlitterära böckerna jag har hemma men som jag ännu inte har hunnit läsa. Tanken var först att jag bara skulle uppdatera den en gång i månaden eller så men jag insåg ganska snabbt att det inte skulle fungera då det är en ständig snurr på böcker i mitt hushåll.
 • Jag har en ny header som Katarina har gjort åt mig. Vid det här laget är det förvisso gamla nyheter men jag har aldrig outat det tidigare så jag passar på och gör det nu i stället.
 • En ny omgång Bokbloggsjerka gick av stapeln i fredags och vi kommer att hålla på varje vecka ända fram till jullovet för att sedan återkomma i mitten av januari.
 • Jag har äntligen kommit mig för att skicka iväg ett papper till Skatteverket så alldeles strax kommer jag att vara med eget företag. Mer om det när allt pappersarbete är avklarat och jag har hemsidan/bloggen på plats. Det känns aningen nervöst och skrämmande men samtidigt riktigt kul.

 

Comments

 1. Litterära resmål verkar kul…
  Hanneles bokparadis recently posted..Franska prosadikter

 2. Vad spännande med företaget 🙂 Nyfiken såklart på vad för företag du startat? Heltid eller vid sidan om ett ”vanligt” arbete?
  Andasin recently posted..Ledig tid

  • Ja, nog är det spännande alltid 🙂

   Till att börja med kommer jag att sköta företaget vid sidan av mitt ordinarie arbete men förhoppningen är ju att jag ska kunna leva enbart på företaget i framtiden.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: