Bokbloggsjerka 19 – 22 augusti

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara 🙂

Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vad är det som gör att du fortsätter läsa en bok du har påbörjat och vad får dig att sluta läsa den för att stoppa tillbaka den på hyllan för all framtid?

Jag måste ha fattat tycke för antingen karaktärerna (eller någon av dem), intrigen eller språket om jag ska känna ett driv att fortsätta läsa. Ett klassiskt tecken på att lägga ner är när till och med hushållssysslorna lockar mer än boken men som tur var händer det inte alltför ofta. Den senaste i raden är, om jag nu minns rätt, Strindbergs stjärna av Jan Wallentin vars språk var något av det bedrövligaste jag har läst …

Comments

 1. Jag vill också gärna vara med. Detta verkar kul!

  http://boklusensbokblogg.blogspot.com/2011/08/nytt-pahitt.html
  Boklusen recently posted..Nytt påhitt

 2. Nu har jag äntligen hoppat med i jerkan!
  http://tidningsida.wordpress.com/2011/08/21/nar-jag-inte-orkar-lasa-vidare/
  TidningsIda (före detta booklovin’) recently posted..När jag inte orkar läsa vidare

 3. Nu är jag hemma från den årliga sejouren på Göteborgs kulturkalas och kan ägna mig åt mina kära böcker igen. Jag vill också vara med! http://bokslut.blogspot.com/2011/08/bokbloggsjerka.html
  Monika recently posted..Bokbloggsjerka

 4. Ser fram emot alla kommande frågor!

  http://boktok73.blogspot.com/2011/08/sasongsstart-bokbloggsjerka.html
  boktok73 recently posted..Säsongsstart: Bokbloggsjerka

 5. Äntligen! 😀

  http://www.spetsig.se/?p=3838
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 19/8-22/8

  • Kul att du är med igen för nu kör vi till december innan det åter blir ett uppehåll för jul- och nyårsfirande 🙂

Trackbacks

 1. […] har dragit igång en ny säsong av Bokbloggsjerka och eftersom jag många gånger tidigare tänkt att jag ska hänga på så gör jag det nu. […]

 2. […] är Bokbloggsjerkan tillbaka och jag kan få hjälp att hitta på innehållet till i alla fall ett inlägg per vecka. […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: