Armand Gamache lämnar Three Pines [Recension]

Eftersom The Murder Stone är den fjärde boken om Armand Gamache så har jag vant mig vid att Louise Pennys böcker skall börja på ett visst sätt. Här ställs dock allting på ända, vilket gjorde mig en aning orolig till en början, men som tur var dröjde det inte särskilt länge innan jag kunde slappna av och låta mig hänföras av den underbara läsningen som låg framför mig.

I The Murder Stone har scenariot förflyttats från Three Pines till The Manoir Bellechasse i den kanadensiska vildmarken. Där checkar Armand Gamache och hans fru Reine-Marie in för att fira sin 35:e bröllops dag. De har ställt in sig på några slappa dagar i varandras sällskap, men det är sällan som allting blir som man hade tänkt sig. Särskilt om man är kriminalkommissarie.

The Murder Stone bjuder på många överraskningar:  Här avslöjas inte bara hittills okända detaljer om Gamache själv, utan här kommer även väl dolda hemligheter om några kära bekanta från Three Pines fram i ljuset.

Att större delen av handlingen har förflyttats till annan ort betyder inte att vi inte tillåts återvända till Three Pines. Dock handlar det om korta återblickar och ännu kortare besök, men det känns ändå tryggt att man tillåts återse karaktärer och platser som mer eller mindre har blivit en del av ens eget liv.

Jag längtar redan efter del fem, sex, sju och åtta, men då jag numera har köpstopp så MÅSTE jag hålla mig ifrån att klicka hem dem. Någon gång nästa vår är dock förbudet upphävt, och då må ni tro att jag kommer att göra allt i min makt för att traska i Gamaches, Peter & Claras, Ruths och alla de övrigas fotspår igen.

Bokfakta:

Författare: Louise Penny
Titel: The Murder Stone
Utgivningsår: 2009
Förlag: Sphere
Format: Pocket
Antal sidor: 422
Källa: Köpt
Intresse: deckare, kriminalroman
Serie: Armand Gamache (del 4)
Betyg [Rating:4/5]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: