Blodspår av Michael Connelly

Författare: Michael Connelly
Titel: Blodspår
Originalets titel: Blood Work
Översättning: Eva Larsson
Utgivningsår: 1998
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 407
Källa:
Intresse:
Genomsnittligt betyg: [rating:4/5]

Den pensionerade FBI-agenten Terry McCaleb befinner sig på sin båt för att vila upp sig efter en hjärttransplantation. En dag söker Graciela Rivers upp honom för att be honom om hjälp med att ta reda på vem som mördade hennes syster. Han ställer sig ytterst tveksam till att anta sig uppdraget då han har fått klara direktiv av sin doktor att han absolut inte får överanstränga sig. Då Graciela berättar att det är sin systers hjärta som numera bultar i McCalebs kropp går han emot sin doktors order och antar utmaningen.

Han saknar licens från FBI och Los Angelespolisen vill absolut inte att han ska delta i utredningen. Detta stoppar dock inte McCaleb. Han tar kontakt med sina gamla vänner från FBI tiden och snart tar han upp den livsfarliga jakten på den som mördade hans räddare.

Jag började på boken i går eftermiddag och i dag läste jag ut den. Det säger väl egentligen allt!

Michael Connelly är sedan länge en av mina favoritförfattare och jag blev mer än lovligt förvånad över att jag hade lyckats missa den här!?

Connelly har en utsökt förmåga att hålla läsarens intresse vid liv. Han placerar ut cliffhangers med en sådan precision att det helt enkelt inte går att lägga boken ifrån sig. Man sugs med i McCalebs sökande efter sanningen så till den mildra grad att samtidigt som man hela tiden vill framåt i intrigen, så känner man ett påtvingat behov av att ställa sig på bromsen, livrädd för att McCalebs nya hjärta inte ska orka med. Fascinerande!

Om man ska söka någonting negativt att anmärka på så skulle det i så fall vara att det var lite väl tydligt vad som skulle hända mellan Graciela och McCaleb, men det ska mycket mer till än så för att jag ska hänga upp mig på sådana petitesser.

Blodspår gav mig definitivt mersmak och jag måste genast undersöka om jag kan ha ”turen” att hitta fler olästa skatter av Connelly på biblioteket på onsdag. Jag hoppas….

Handling [rating:4/5]
Språk [rating:4/5]
Tempo [rating:4/5]
Karaktärer [rating:4/5]

Comments

 1. Oj, vad länge sedan jag läste den boken. Kommer ihåg att jag gillade den. Har du sett filmen? Clintan med ingen mindre än han själv i huvudrollen, helt ok.

  • Jag läste på bokomslaget att det skulle bli en film av boken och att Clintan skulle spela McCaleb men jag har inte sett den. Att ha läst boken duger gott åt mig 🙂

 2. Jag funderar febrilt på vilken Connelly-bok det är jag har läst, men jag kommer inte på det… Vill dock minnas att jag tyckte den var väldigt, väldigt bra jag också.

  (Förresten så är det jag som var Booklovin’ – har flyttat till wordpress nu och bytt namn. Men följ gärna med mig dit!)

  • Jag har läst många av Connellys böcker och han är en riktigt duktig författare!

   Jag vet vem du är och jag har redan följt dig till din nya blogg 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: