Bokbloggsjerka 12 – 15 september

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inläggom ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Min recensionshög bara växer och växer eftersom jag inte riktigt har tid och/eller är organiserad nog att ta tag i recensionerna på ett smartare sätt. I alla fall inte för tillfället, men jag måste omedelbart ta tag i det för jag blir stressad av alla böcker som ligger på mitt skrivbord som en ständig påminnelse om att jag inte har fullgjort min plikt.

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Comments

 1. Med-andan-i-halsen tre minuter i midnatt (svensk tid) kommer jag rusande och kastar mig upp i bokjerksspårvagnen (pust-pust-pust):
  http://kattslavenkoko.wordpress.com/2014/09/15/boktyckande/
  Koko recently posted..Boktyckande

 2. http://frejareddevil.wordpress.com/2014/09/15/helgen-delar-av-mig-och-skrivandeprocess/

  Jag känner igen den stressen. En av de få fördelarna (den enda…) med att inte orka läsa så mycket är att högen inte blir så stor…
  Freja recently posted..Helgen, delar av mig och skrivandeprocess…

Trackbacks

 1. […] veckans jerka är Annika nyfiken på hur vi skriver recensionerna till böckerna vi läser och vill att bi delar […]

 2. […] var det måndag igen! Visst går helgerna alldeles för snabbt? Denna gång vill Annika veta hur vår recensionsprocess ser ut. Om vi t.ex skriver anteckningar under tiden vi läser och […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: