Bokbloggsjerka 15 – 18 april

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

 

 

I dag skulle min mamma ha fyllt 72 år och därför tillägnar jag helgens jerkafråga till henne.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Jag har inte ärvt mitt läsintresse från min mamma som endast läste serien om Pionjärerna samt Stieg Larssons Millenniumtrilogi. Musik gick hon inte heller i gång på men det finns ett undantag som bekräftar regeln: När jag och min bror satte igång High Voltage med AC/DC så kom hon som ett skott och i det närmaste ”headbangade” med oss, vilket för oss in på helgens fråga:

För inte så länge sedan nämnde jag AC/DC Maximal Rock & Roll: den ultimata historien som jag förvisso ännu inte har läst men som definitivt står på min att-läsa-lista.

Har du något ämne, intresse, fobier, hobby eller annan ”non-fiction”litteratur som du vill tipsa oss om?

Jag är sedan födseln en obotlig teoretiker vilket innebär att jag redan när jag var ungefär tio år läste allt jag kom över om undulater innan jag verkligen skaffade mig två stycken. Detsamma gällde för de katter, kaniner och den hund som vi har skaffat oss genom åren.

Nu känner jag mig ganska fullärd – både i teorin och praktiken – när det gäller just husdjur men faktum är att jag aldrig har – och kommer heller aldrig att göra – släppa det teoretiska tänket och beteendet.

Som exempel har jag otaliga böcker om skrivande i min bokhylla och de har inte gjort att jag har tagit mig längre i mitt skrivande men teoretiskt VET jag hur man gör. De hittills bästa är Att skriva av Stephen King, Skriv på av Elizabeth George och Lär dig att skriva spännande av Olov Svedelid.

Dessutom har jag boken om Messi som jag ”suger” lite på. Varje vecka följer jag FC Barcelonas matcher med stort intresse och jag slutar aldrig förundras över Messis storhet fastän han bara är 23 (!) år. Jag hoppas att boken kommer att besvara några av de gåtor som omger denne fantastiske argentinare. Ni som är intresserad av fotboll förstår vad jag menar, övriga lär förbli ovetande om vad man kan uträtta i hög fart och med en fotboll fastlimmad vid skon.

 

Comments

 1. Det var en klurig fråga den här veckan. men här kommer mitt bidrag i alla fall.

 2. Efter att ha skolkat förra veckan så kommer jag nu med ett nytt inlägg: http://lingonhjarta.blogspot.com/2011/04/veckans-bokbloggsjerka_17.html

  Bra fråga 🙂
  Lingonhjärta recently posted..Veckans bokbloggsjerka

 3. Det blev lååångt den här veckan, men nu är jag klar: http://www.spetsig.se/?p=3323
  Spetsig recently posted..För närvarande …

 4. Denna veckan är jag med igen. Ni kan läsa mitt inlägg här:

  http://bokmamma.blogspot.com/2011/04/bokbloggsjerka-veckans-fraga.html
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

Trackbacks

 1. […] bokbloggsjerka hos Annika ställer frågan:  Hur ställer du dig till biografier, memoarer och liknande? Är det något du […]

 2. […] Veckans bloggjerka hos Annika handlar om facklitteratur och frågan hon vill ha besvarad är följande: […]

 3. […] Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: