Bokbloggsjerka 29 augusti – 1 september [+ utlottning bokaskar]

jerka11Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje helg!

Det finns med andra ord ingen anledning till panik då du har hela fyra dagar på dig att svara.  Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vad har du läst för spännande böcker i sommar?

Det har varit så otroligt vamt i sommar att jag knappt har orkat andas, och än mindre läsa en bok.

Men trots det har jag fått ihop en nätt liten hög som nu väntar på recensionerna.

Bland de bättre finns titlar som The Outcast Dead av Elly Griffiths och Svarta vatten av Attica Locke. Bland de sämre hittar vi, hör och häpna, Want you dead av Peter James.

Mer om dessa böcker och Gården av Tom Rob Smith, Terrakottahunden av Andrea Camilleri, Crimebook av Rasmus Finnhult och The bones beneath av Mark Billingham kommer när tiden vill stå på min sida (eller kanske snarare, när jag har blivit mer organiserad).

*** Utlottning bokaskar ***

Nej, det här är inte ett misstag utan vi sparkar igång den första jerkan efter sommaruppehållet med en ny utlottning i samarbete med Nillas Handelsbod som också utser vinnarna.

3 st. deltagare kommer att vinna en underbar bokask.

Det enda du behöver göra för att delta i utlottningen är att länka till den bokask du vill ha i ditt jerkainlägg.

Chansen att delta stänger måndag den 1 september kl. 24.00.

Lycka till!!

*** Vinnare ***

 1. Hellre barfota än boklös
 2. Boktog 73
 3. Fantastiska berättelser

Stort grattis!!

OBSERVERA: Ett mail med instruktioner är på väg till era respektive inkorgar. Håll utkik efter det och glöm inte att även kika in i skräpposten om olyckan skulle vara framme.

Comments

 1. Jaa, jerkan är tillbaka, så skoj! Jag märkte det först igår, så måste skynda mig att hoppa på:
  http://kattslavenkoko.wordpress.com/2014/09/01/har-jag-blivit-nagot-klokare-i-sommar/
  Koko recently posted..Har jag blivit något klokare i sommar?

 2. Yay! Kul att jerkan är tillbaka! 🙂
  Sara Swietlicki recently posted..Bokbloggsjerka: Sommarläsningen

 3. Härligt med sommarläsning, här kommer mitt inlägg.

  http://www.arnell.nu/?p=2175

 4. Vad roligt med jerka. Jag är med!

  http://bokhuset.wordpress.com/2014/08/31/bokbloggsjerka/
  Bokhuset recently posted..Bokbloggsjerka

Trackbacks

 1. […] senaste fredagarna har jag spanat lite extra på Annikas litteratur- och kulturblogg i hopp om att jerkan skulle börjat. Och nu har den […]

 2. […] har bokbloggsjerkan sparkat igång igen och nu undrar […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: