Bokbloggsjerka 4 – 7 februari

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Vilken bok /vilka böcker som kommer att publiceras under 20110 ser du mest fram emot och varför?

Jag måste erkänna att jag inte har stenkoll över hur årets bokutgivning ser ut. Men jag vet dock att Kristina Ohlssons tredje bok om Fredrika Bergman, Alex Recht och Peder Rydh kommer att släppas i april. Då jag tyckte om vad jag läste i såväl Askungar som Tusenskönor så är jag säker på att jag inte kommer att bli besviken på Änglavakter.

Sedan håller jag alla tummar i hela världen att Elly Griffiths ska släppa sin fjärde bok (A Room Full of Bones) i år, vilket i och för sig inte är särskilt troligt med tanke på att det är knappt en månad sedan som hennes tredje bok publicerades.

Som sagt var så har jag inte beställt efter någon katalog i år vilket innebär att jag i det stora hela har extremt dålig koll på vilka böcker som kommer att släppas och när de förväntas finnas i bokhandeln. Därför hoppas jag på riktigt många tips från er!

Comments

 1. Jag har mindre koll än vad jag är villig att erkänna, men: http://www.spetsig.se/?p=2713
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 4-2-7-2

 2. Nu har jag också svarat på veckans fråga.
  BokMamma recently posted..Bokbloggsjerka – veckans fråga

 3. Jag har ungefär lika lite koll som du, men visst finns det böcker jag väntar på…
  http://arielleman.wordpress.com/2011/02/04/vad-vantar-du-pa/
  Ariel recently posted..Vad väntar du på

Trackbacks

 1. Bokbloggsjerka 4/2-7/2…

  Då var det dags för bokbloggsjerka igen! Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. Besök andra bloggare som anmält sig genom att klicka på deras ”jerka”-inlägg i kommentarsfältet. Hitta nya b…

 2. […] är frågan i Annikas Bokbloggsjerka 4-7 februari. Reglerna är som […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: