Bokbloggsjerka 6 – 9 maj

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ”Bokbloggsjerka”.

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Om du fick möjlighet att sätta ihop en resa som skulle gå i litteraturens tecken, vart skulle den gå och varför?

Det här är första gången som jag ställer en riktigt svår fråga. Även för mig. Därför behöver jag lite betänketid och mitt svar kommer i ett eget inlägg någon gång under helgen.

Det ska bli oerhört intressant att få se vart era litterära resor kommer att föra oss!!

P.s: (Veckans fråga föddes genom Lindas fråga om våra litterära favoritländer och platser)

Comments

 1. Hejhej,
  jag är med denna vecka!
  http://thecuriouscaseofthebooks.wordpress.com/2011/05/09/bokbloggsjerka-2/
  Clara recently posted..Bokbloggsjerka

 2. Vilka härliga resor ni ger er ut på. Så väl genomtänkta, så spännande, både bokstavligt och bildligt. Flera är deckarresor, och det kan jag förstå. Själv beger jag mig inte fullt så långt bort rent geografiskt.

  http://www.bokmalen.nu/2011/05/bokbloggsjerka-litterar-resa.html

 3. Hej! Här kommer veckans jerka. Jag skrev förra gången också men glömde länka hit…
  Bokslukaren recently posted..bloggjerkan

 4. Min resa skulle gå i svenska deckares spår, men skulle även vlija resa runt i USA. 🙂
  http://bokbild.wordpress.com/2011/05/07/en-resa-i-litteraturens-tecken-svenska-deckare/
  Har glömt någon viktigt som jag tänkte ha med…
  Ella recently posted..En resa i litteraturens tecken… svenska deckare

 5. Här finns min resa! http://wp.me/p10aY1-1oa

 6. Den här var ju plättlätt 😉 http://www.spetsig.se/?p=3409
  Spetsig recently posted..Bokbloggsjerka 6-5-9-5

 7. Hej Annika! Vet inte riktigt om jag fattade detta med jerkan. Skulle väldigt gärna haka på men kan man få lite hjälp på traven. Förstod inte riktigt hur jag skulle länka.

  Mvh, Bea

  • Annika says

   Visst kan du få lite hjälp! Jerkan går till som så att du skriver ett inlägg och besvarar veckans fråga samt länkar till mitt inlägg om Bokbloggsjerkan. Därefter är tanken att man ska jerka (hoppa) runt till alla deltagare och lämna ett litet avtryck i bloggarnas kommentarsfält.

   Hör gärna av dig igen om du har fler frågor!

 8. Vill vara med!

  men oj vad svårt! Återkommer ifall jag kommer på nått svar..

  // Mirre
  http://schitzo-cookie.blogspot.com/
  Miriam recently posted..Dimman

 9. Jag har en drömresa som handlar om en litterär plats. Ska försöka utveckla den lite och återkommer. Kul!

Trackbacks

 1. Bokbloggsjerka. « thecuriouscaseofthebooks skriver:

  […] tänkte vara med på Annikas bokbloggsjenka denna vecka, har missat flera i rad men nu fastnade jag verkligen för frågan; Om […]

 2. […] veckans fråga är lite knepig, men mitt svar kommer nedan. Först klistar jag in inlägget från Annikas blogg om bokbloggsjerkan: Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om […]

 3. Bokbloggsjerka 6/5-9/5…

  Då var det dags för bokbloggsjerka igen! Skriv in adressen till ditt inlägg om ”jerkan” i Annikas kommentarsfält som du finner här. Besök andra bloggare som anmält sig genom att klicka på deras ”jerka”-inlägg i kommentarsfältet. Hitta nya b…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: