Bokgeografi – Frankrike

Lindas resa fortsätter och denna gång mellanlandar vi i Frankrike.

Jag blev väldigt förtjust i Paris när jag var där 2002 och jag skulle inte ha någonting emot att åka dit åtminstone en gång till. Jag ”gjorde stan” under en endaste dag och det är klart att jag missade många godbitar. Men kända platser som Notre – Dame, Louvren, Triumfbågen, Eiffeltornet och Champs-Élysées hann jag i alla fall med. Anledningen till att det bara blev en dag var att jag hälsade på mina underbara kompisar i Belgien och då passade vi på att ta tåget dit, göra stan (vi hade sjukt värkande fötter innan dagen var över, för att sedan ta tåget tillbaka till Belgien.

Men nu var det ju inte min resa som det här inlägget egentligen skulle handla om.

Bokgeografin består som vanligt av tre frågor och jag ska göra mitt allra bästa för att delge er lika många boktips.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Frankrike eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Jag var väldigt förtjust i Da Vinci-koden när den kom och det känns lite surt att jag läste den först efter jag hade varit till Paris. Jag är ganska säker på att jag skulle ha lagt lite mer hjärta i besöket på Louvren om jag hade haft nöjet att kunna följa i Robert Langdons fotspår…

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Frankrike. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Jean-Christophe Grangé är en författare som jag föll pladask för redan när jag läste Vargarnas rike och sedan dess har det blivit ytterligare tre böcker. Hans böcker är skrämmande, ofta obehagliga men alldeles alldeles underbara. Rekommenderas starkt till dem som tycker om böcker som tar spänningen till en helt ny nivå.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Frankrike, som du inte läst, men är nyfiken på.

För några år sedan pratade min systerdotter sig varm om Tillsammans är man mindre ensam av Ana Gavalda men då vi har väldigt olika smak när det gäller böcker har jag inte kommit mig för att läsa denna ännu. Men kanske någon gång i framtiden.

Comments

  1. Grangé låter som en författare jag måste läsa, tack för tipset! =) Och Tillsammans är man mindre ensam, gillade jag starkt – rekommenderas verkligen, åtminstone nån dag när du är på lite mer poetiskt humör =)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: