Det finns live-artister och så finns det Håkan Hellström

hakan_hellström_1För drygt tio år sedan avskydde jag allt som hade med Håkan Hellström att göra. Ja, jag hatade honom rent av. Jag tyckte han sjöng falskt och jag ville bara spy när Kom igen Lena och Den fulaste flickan i världen strömmade ut från radiohögtalarna på jobbet. Antingen skruvade jag ner ljudet eller så flydde jag till ett annat rum för att slippa lyssna på skiten. Min äldsta dotter Desirée älskade honom dock, men hon fick under inga omständigheter spela hans skivor i min bil för då hotade jag med att slänga ut dem genom fönstret.

2006 var jag tvungen att följa med Desirée till Piteå dansar och ler eftersom Håkan Hellström skulle uppträda där och hon var för ung för att gå dit själv. Med på resan var även min yngsta dotter Nathalie. Medan Desirée ställde sig och väntade längst fram vid scenen flera timmar innan Håkan skulle uppträda gick jag och Nathalie iväg på våra egna äventyr. Kort innan konserten skulle börja dök vi in i ett tält alldeles bredvid scenen för det började bli kallt. Det fanns inga lediga platser vid borden så vi satte oss helt enkelt ner på golvet.

Sedan körde Håkan igång och när han hade sjungit tre-fyra låtar tittade Nathalie och jag på varandra och utan att behöva uttala något högt gick vi ut från tältet och banade oss väg fram till scenen. Det förändrade allt!

I höstas berättade Desirée att Håkan skulle spela på Ullevi i början av juni i år och hon ville att jag skulle fixa biljetter. Det skulle visa sig vara svårare än förväntat men det gick vägen och fredagen den 3 juni mötte hon upp mig på Landvetter dit hon hade anlänt två timmar tidigare med flyg från Barcelona där hon numera bor. Tiden fram till konserten var en enda uppladdning till det som vi hade längtat efter i flera månader.

I dag är det exakt en vecka sedan vi stod och trängdes med över 70.000 andra människor på Ullevi, och det var en MAGISK kväll. Fram tills dess hade jag alltid rankat Iron Maidens konsert (med Mötley Crüe som förband) någon gång på 80-talet som nummer ett. Men det finns live-artister och så finns det Håkan Hellström. Han ger verkligen allt han har på scenen men han glömmer inte för ett ögonblick bort det viktigaste vapnet han har, publiken. Med sitt mellansnack, som för övrigt håller världsklass, bjuder han på en bit av sig själv som han snyggt väver ihop med vad som komma skall. Den enormt snygga scenshowen skäms inte heller för sig och nedanstående tweet är en utmärkt sammanfattning för hela kvällen:

Jag har aldrig sett Så mycket bättre men tack vare att alla andra har gjort det hade jag ändå ett hum om vem Miriam Bryants var innan hon äntrade scenen. Hennes och Håkans samspel var magnifikt. Jag ryser!

Miriam gästade för övrigt Morgonpasset för några dagar sedan där hon bland annat berättade om sina känslor, sitt framträdande och hur det gick till när Håkan Hellström blev utelåst. Du kan lyssna på podden här:

Även Joakim Thåström gjorde ett bejublat framträdande på Ullevi och det var en upplevelse bara det!

Tusen tack Håkan för en underbar kväll!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: