Vad Håkan Hellström har lärt mig om inflytande & inspiration

”Jag måste skriva om mitt slut. Du läser mig som en öppen bok. Men ju mer du läser desto mindre vill du veta”

Håkan Hellström

hakan_hellstrom

Foto: Johan Scarisbrick

Livet kan verkligen ta oväntade vändningar när man minst anar det. När Den fulaste flicka i världen som bäst snurrade på olika radiostationer 2003 hatade jag allt vad Håkan Hellström hette. Jag stängde resolut av radion eller bytte kanal så fort jag hörde upptakten till den eller någon annan låt som hade Håkan Hellströms namn kopplat till sig. Jag tyckte att han sjöng extremt falskt och jag kunde absolut inte förstå hur han hade kunnat bli så stor på den svenska popmarknaden.

Mitt hat gick så långt att jag hotade att slänga ut hans skivor ur bilen om de spelades när jag körde. Min dotter Desirée var extremt frustrerad över detta eftersom han var hennes allt redan då och det är först nu som jag har förstått hur mycket han egentligen betyder för henne.

Ett tankeväckande telefonsamtal

För ett tag sedan ringde Desirée till mig och uttryckte sin glädje över att jag ända sedan jag såg honom live för första gången på Piteå Dansar och Ler hade börjat älska honom lika mycket som hon gör. Vidare påminde hon mig om hur hon använde Håkan Hellströms låttitlar för att förklara för sin pappa hur hon kände inför en viss situation.

Jag tror inte att hon någonsin gav brevet till honom, men bara genom att skriva av sig blev hennes hjärta lättare och hennes kärlek till Håkan växte sig starkare eftersom han erbjöd henne en väg ut ur den frustrerande situationen hon befann sig i just då.

Det var Desirées telefonsamtal som verkligen fick mig att inse vilket inflytande en känd person kan ha på oss vanliga dödliga människor, och hur de kan inspirera oss till att ta tag i jobbiga situationer för att göra våra liv enklare att leva.

Båda mina barn använder sig av musiken när livet är kämpigt och det gjorde jag också när jag var yngre. Nu för tiden flyr jag dock hellre in i böckernas värld när livet blir för jobbigt eller när jag bara vill vara mig själv för en stund.

Trots det är det lekande lätt att hitta kopplingar mellan Håkan Hellströms låttitlar och min största passion, böcker: 

Jag Ramlar inte inför en författare men när jag faller för en så gör jag det ordentligt. Med det menar jag att jag läser precis alla alster som en författare har skrivit om jag råkar läsa en bok jag gillar, och då är den författaren och jag ett För en lång lång tid.

När en bok jag hade stora förhoppningar på inte lever upp till dem känns det som om någon River en vacker dröm. En lärdom jag borde dra av det är att man ska hålla nere förväntningarna lite ty det kommer inte som någon överraskning att även de bästa författarna måste få misslyckas ibland.

Jag har läst i stort sett alla Lee Childs böcker om Jack Reacher och när fyra personer ur hans team mördas eller försvinner kan man snacka om Trubbel. Tyvärr måste jag säga att den här boken nästan fick mig att vända mig till Child och säga att Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig . Kan låta en aning Magiskt, men tragiskt men faktum är att Trubbel är Childs hittills sämsta bok alla kategorier.

Många anser nog att Dom dimmiga dagarna utgör ett ypperligt tillfälle att stanna inne och läsa en god bok på. Men personligen gör jag ingen skillnad på Dom fyra årstiderna eftersom jag läser en bok när jag känner för det oavsett om det är Valborg, Augusti i Helvetet, En midsommarnattsdröm eller inte.

På sin senaste skiva sjunger Håkan att Det kommer aldrig va över för mig, och jag säger detsamma när det kommer till min kärlek till det skrivna ordet. Jag är alltid omgiven av texter av olika slag och när värken djävlas så pass mycket med mig att jag knappt ens kan hålla i en bok hittar jag på alternativa sätt att läsa på. (Mer om detta kommer i ett separat inlägg inom kort).

Alla låttitlar är hämtade från Spotify och här nedan finns en spotifylista där alla titlar som förekommer i texten finns med. Enjoy!

På lördag ska Desirée se Håkan Hellström för gud vet vilken gång i ordningen. Den 28:e juni ska jag och Nathalie se honom i Skellefteå. Det har Desirée sett till eftersom hon helt enkelt bokade varsin biljett till oss som hon hade sparat till i ett helt år. Enda kravet var att vi ska tänka på henne när han sjunger. Som om vi skulle behöva någon uppmaning till det. Håkan är lika med Desirée. Så har det alltid varit och så kommer det att förbli.

Det är kärlek det!

 

 

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: