Det här med att INTE skriva ner sina idéer

För några dagar sedan kom jag på en i mitt tycke pangidé till min blogg. Faktum är att den var så bra att den mycket väl skulle ha kunnat utveckla sig till en inläggsserie och jag gick och sög på idén ett bra tag innan jag släppte den.

Och vad hände?

Jo, alltihop föll i glömska och hur jag än försöker så vägrar ens ett fragment av tanken att komma tillbaka. Jag ventilerade min frustration på Twitter och det är uppenbart att jag inte är ensam om att helt enkelt underlåta sig att skriva ner en idé så fort den dyker upp.

Jag känner mig själv utan och innan och jag VET att jag måste skriva ner saker för att jag över huvud taget ska ha en chans att komma ihåg dem. Den här gången lyckades jag dock på något konstigt, omedvetet sätt övertyga mig själv om att jag skulle komma ihåg den här idén i alla fall.

Har du också varit med om det här och hur gör du för att bevara dina idéer?

Comments

 1. Been there, done that! 🙂 Det är otroligt hur flyktiga ens tankar ibland är. Jag använder mig ofta av det som finns närmast till hands för att anteckna ner min idé; min mobil, ett block, en post-it. Och skulle jag mot förmodan inte ha möjlighet att skriva ned det då upprepar jag det för mig själv så många gånger att jag minns det åtmisntone för en stund! 🙂
  Charlotte C recently posted..Ensamhetsälskaren

  • Det där med att hugga det som finns i närheten känner jag igen, men det är inte sällan som dessa lappar etc har en tendens att försvinna de också 🙂 I dag har jag påbörjat en ny taktik: bland det första jag gjorde i morse var att logga in på Evernote så nu har jag den nära till hands om några idéer skulle dyka upp. Får väl se hur länge det håller 😉

 2. Absolut, det händer alldeles för ofta, tycker jag. Jag brukar försöka bokmärka de websidor som ger mig bra idéer för att ha dem kvar när jag har tid att ta tag i idén. Utan Pocket (http://getpocket.com/) skulle många tankar falla mellan stolarna. Är det något annat jag kommer på brukar jag försöka lägga upp ett bloggutkast med några stödord på en gång, funkar riktigt bra med wordpress app i telefonen.
  TinaO recently posted..Tävlingsdags igen!

  • Jag hör till den gamla skolan vilket innebär att jag har en urgammal telefon som blott har en anteckningsfunktion, och innan jag har knappat mig fram till den så har tanken flytt för länge sedan. Det ”komiska” är att jag tänkte på att skriva ner idén, men kom fram till att det inte var nödvändigt eftersom den var så bra att jag skulle komma ihåg den. Jo pyttsan. Fungerar Pocket ungefär som Evernote?

   • En klassiker, det där med att det är för bra för att glömmas bort. 🙂 Pocket är en bokmärkesfunktion som genom en gadget ligger direkt i min webbläsare (Google Chrome). När jag läser ett inlägg som ger mig en idé, ett boktips eller som jag av någon anledning vill gå tillbaka till klickar jag bara på gadgeten och vips sparas ett litet bokmärke där. När jag sen har tid går jag in i Pocket, och där ligger alla länkarna så fint på rad, med titel och webbadress, och sen är det bara att klicka sig dit. Evernote är ju mer ett rent anteckningsprogram, och något som jag i ärlighetens namn inte använder mig särskilt flitigt av. Jag har liksom inte kommit på det än.
    TinaO recently posted..Tävlingsdags igen!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: