Från och med nu kommer min blogg att sakta men säkert vakna till liv igen

För exakt tre veckor sedan skrev jag att livet både hade kommit ikapp och sprungit förbi mig, och att bloggen därmed skulle gå i dvala i några dagar.

Jag var som vanligt något av en tidsoptimist, men nu känns det som att jag äntligen är på väg tillbaka i rätt spår igen:

 

  1. Jag har träffat en underbar smärtläkare som verkligen BEHANDLAR mig, och som inte bara skickar hem mig med orden ”det är ingen idé att du kommer hit mer, eftersom det inte finns någonting som vi kan göra för dig.” Thomas Ekström i Piteå behandlar mig med tandläkarbedövning, och det hjälper faktiskt. I måndags när jag senast var där pratade vi om sömnen, och när jag berättade att jag inte hade sovit en hel natt på sex år tittade han på mig och sa ”det finns en medicin för detta.” Min första tanke var sömntabletter, men ack vad jag bedrog mig! När han nämnde namnet Tryptizol höll jag formligen på att gå i taket, eftersom det är en medicin som jag har haft i mitt medicinskåp hur länge som helst, även om den inte har erbjudit mig någon som helst smärtlindring. Så här i efterhand vet jag att det inte är så konstigt, eftersom den inte har någon som helst effekt mot värk, men däremot mot sömn. Ekström rådde mig att ta en tablett 10 timmar innan jag skulle stiga upp, och om jag inte skulle råka hitta rätt dos redan från början så skulle jag öka med 10 mg ända tills jag kände mig utvilad på morgonen. Jag lovade att testa redan samma kväll, och döm om min förvåning när jag vaknade upp på morgonen med känslan av att jag åtminstone var något så när pigg. Otroligt! Jag skulle ljuga om jag sa att jag är smärtfri nu, men jag tänker gå till honom tills jag är det eftersom han har lovat mig att jag kommer att bli helt frisk.
  2. Jag har äntligen fått nya glasögon, och oj vilken befrielse det är att äntligen kunna se igen!
  3. Min dotter har det fortfarande tufft på högskolan, men tack vare min Tweet …

… och underbara Twitter-användare vet jag numera vad jag/vi har rätt att kräva av skolan, och det verkar baske mig som att de har insett att jag inte kommer att ge mig förrän Desirée har fått det stöd och hjälp som hon har rätt till.

Tusen, tusen tack!

Härnäst kommer en recension av Eldnatt av Yrsa Sigurdardottir. Missa inte den!

Comments

 1. Skönt att det börjar ordna upp sig. Håll fast vid den där läkaren, bra läkare växer verkligen inte på träd.
  Monika recently posted.."Levande begravd" av Peter James

  • Nej, verkligen inte! Min yngsta dotter åkte in akut för luftrörskatarr för två veckor sedan. I Skellefteå hade hon en snabbsänka på 28 och de satte in Kåvepenin samt en gedigen behandling mot hennes astma. Hon kom hem till mig några dagar senare och då hade hon fått en inflammation i fingret, men enligt en doktor här i Arjeplog skulle hon lugnt kunna fortsätta med samma penicillin. Dagen efter gick vi dit igen, och då tyckte en annan läkare att hon skulle byta penicillin för Kåvepenin hjälper minsann inte mot hudåkommor. Kort därefter fick hon tillbaka febern, och av den anledningen gick vi upp på sjukan igen i går, och då säger den läkaren att det vekar som att hennes infektion i luftrören håller på att ge med sig trots att hon då hade en snabbsänka på 47.

   Vad säger man?

   • Hej! Jag har fått behandling av Tomas Ekström i sex månader och noga följt hans anvisningar. Jag har myofaciella smärtor. Tomas ”lovade” att jag skulle bli smärtfri inom fyra veckor, jag har inte blivit ett dugg bättre, tyvärr.
    Tomas Ekström är trevlig men hans behandlingar lovar mer än vad de hjälper, men han tjänar bra med pengar!

 2. Måste skriva och fråga vad grunden till din smärta är? Kanske är någon som jag borde uppsöka(är man pite bo så är man) för gott om duktiga/kunniga/villiga inom vården är det tyvärr inte lätt att hitta!! Vi kan inte göra mer eller här ta de här tabletterna är den hjälp jag iaf fått :/
  [Anna] recently posted..Tv – Serier [v39] del 1

  • Det låter ungefär som den ”behandling” jag själv har fått.

   Min värk började i ett muskelfäste i höger axel i april 2008, och trots inflammationshämmande medicin och kortisonsprutor så ville den inte ge med sig. Därefter har värken spridit sig till båda axlarna, skulderbladen, nacken och överarmarna. Inte sällan hade jag så ont att det ilade i hela kroppen, och många är de gånger när tårar har trillat på grund av den olidliga värken som jag då trodde att jag skulle få leva med resten av livet. Så här 4,5 år senare får jag äntligen hjälp, och även om jag är långtifrån värkfri så har jag betydligt mindre ont nu än tidigare. Det är underbart!

   • Jag mår inte alls bra. Tyvärr. Jag har inte bloggat på hela det här året (i stort sett i alla fall) och jag har bara läst 5 böcker, vilket absolut inte är normalt 🙁

 3. Hoppas allt fortsätter att gå åt rätt håll.
  Katarina recently posted..Motvikt mot höstmörkret

 4. Vad härligt att det börjat ljusna för er båda.
  Johanna recently posted..Blir ingen bokmässa i år

 5. Härligt att det går åt rätt håll 🙂

 6. Jag har också fått Tryptizol utskrivet men har inte hunnit börja med den. Är lite orolig för att ta den eftersom jag är oerhört läkemedelskänslig och har blivit fruktansvärt medtagen och fått för låg puls av många läkemedel. Få se om jag vågar ta den!

  • Jag har inte haft några som helst biverkningar av den, men det är klart att man reagerar olika. Vad ska du äta den mot? Observera att du inte behöver svara om du inte vill …

 7. Skönt att höra att det går åt rätt håll! 🙂 Hoppas att det fortsätter framåt och att du snart är smärtfri. 🙂
  Linnea recently posted..Nordiska noveller

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: