Håkan Nesser ger upp deckargenren

Maria Schottenius från DN träffade Håkan Nesser och i den intervjun berättade han att han vill komma bort från deckaregenren vilket gör mig lite nedstämd då jag verkligen gillade hans serie om Barbarotti.

Tyvärr kommer jag lika bra överens med de böcker han skriver i andra genrer. Maskarna på Carmine Street kom jag t.ex. inte alls igenom. Bestämde mig dock redan där och då för att ge den andra chans då jag nog inte var i rätt stämning när jag läste den första gången.

I juli kommer hans Himmel över London ut men den går från och med i går att läsa som en sommarföljetång i DN:s pappersupplaga.

Det verkar inte riktigt vara en bok i min smak men efter att ha läst om den tänker jag i alla fall ge den en chans.

 

Comments

  1. Jag läste inte heller ut ”Maskarna…”, men man kanske ska ge hans nya en chans då!

  2. Själv är jag nog tvärtom. Jag har överlag svårt för deckare, men jag tycker verkligen bra om Nessers andra romaner, särskilt Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Den är en av mina favoritböcker. Jag kommer absolut att läsa Himmel över London! 🙂

    • Det som jag hade störst problem med med Maskarna på Carmine Street var nog den stora stora bristen på tempo. Jag har svårt att ta till mig en bok där intrigen segar sig fram 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: