Hej Bokkonsument: Alkb

En enkät som jag hittade hos Enligt O får inleda denna onsdag.

Senast lästa: Prövningen av Michael Connelly där både Mickey Haller och Harry Bosch slåss om uppmärksamheten.

Senast köpta bok: Gomorra av Roberto Saviano. För att inte tappa det italienska språket helt köpte jag den på italienska och jag är grymt sugen att läsa den redan nu.

Senast lånade bok: Jag lånar aldrig bara en bok i taget utan snittet brukar ligga på fyra böcker per tillfälle. Prövningen var en av de böcker jag lånade senast. En annan var Med slutna ögon av Gianrico Carofiglio.

Senast fådda bok: Innan tuppen gal av Cesare Pavese.

Favoritbokhandel: Bokus.

Favoritbibliotek: Arjeplogs Kommunbibliotek är det enda bibliotek jag besöker men servicen är förstklassig och jag behöver sällan jaga böcker utan de kommer till mig. Jag får information om vilka böcker som har kommit in och sedan får jag avgöra vilka de ska lägga undan åt mig. Mycket praktiskt!

Antal lånekort: Jag har bara ett men jag har ingen aning om vart jag har det. Som tur är behöver jag inte det för att låna böcker. Lånekortsnumret använder jag dock titt som tätt när jag loggar in på bibliotekets hemsida för att se över mina lån.

Använder som bokmärke: Det som ligger närmast till hands: bokmärke, kvitto eller dylikt.

Favoritfärg på bok: Jag lägger inte märke till bokens yttre så omslaget får se ut hur det vill och ha vilken färg som helst.

Favoritmat/snack vid läsning: Nötter i små mängder är alltid gott.

Favoritdryck vid läsning: Loka, kaffe eller vin.

Favoritställe att läsa på: Soffan eller ett café. Det sistnämnda händer dock inte särskilt ofta då detta alternativ inte erbjuds på hemmaplan.

På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: Mina mörka vrår s. 238 och The italian quarter s. 42.

Den här boken köper jag till en förälder: Jag kan inte minnas att min pappa någonsin har läst en bok och jag har en känsla av att han inte är särskilt intresserad av att börja nu vid den ståtliga åldern av 80 år.

Den här boken köper jag till min bästa vän: Svår fråga som jag tyvärr inte har något bra svar på.

Den här boken köper jag till en partner: En än mer omöjlig fråga att svara på då jag har varit singel i evigheter 🙂

Favoritgenre: Deckare/kriminalromaner.

Favoritformat: För några år sedan skulle jag utan tvekan ha svarat inbundet men på senare tid har jag upptäckt storpocket (fast det har säkert något finare namn) men tyvärr kommer jag inte över en bok i detta format särskilt ofta.

Författarfavorit: Hur många som helst: Peter James, Peter Robinson, Mark Billingham, Elly Griffiths, Stephen Booth och Dennis Lehane är några exempel på författare som jag gärna läser.

Den tjockaste bok jag läst: Det är nog Det av Stephen King som hade långt mer än 1000 sidor.

Den tunnaste bok jag läst: Det borde vara Mordbyn av Andrea Maria Schenkel med sina blott 156 sidor.

Favoritljud när du läser: Musik, tv eller radio. Det spelar inte så stor roll men något slags ljud ska det helst vara.

Favorittidning: Jag läser sällan tidningar men Vi Läser och Tidningen Skriva hör till favoriterna.

Prenumererar på: Tidningen Skriva.

Favoritbokblogg: Jag följer en mängd olika bloggar via min reader varje dag och att välja ut någon är näst intill omöjligt …

Mitt bästa bokminne: Det är utan tvekan när jag upptäckte böckernas underbara värld när jag var 7 år och fullständigt längtade ihjäl mig till de månatliga besöken på biblioteket.

Senaste bokfyndet: Min lokala kiosk hade ett erbjudande för en tid sedan och jag kunde inte låta tillfället att köpa 4 böcker för 99 kronor gå mig omärkt förbi.

Senaste impulsköpta bok: För två veckor sedan började jag med LCHF och då jag är en hopplös kock bestämde jag mig för att skyndsamt beställa en kokbok för inspiration.

En bra bok att ge bort: Det får bli någon bok av Elly Griffiths då hon är högaktuell med sin fjärde bok i serien om Ruth Galloway och Harry Nelson.

Bokgenre som jag undviker: Fantasy, sci-fi, Harlequin, vampyr och annan liknande litteratur.

Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Jag anordnar utlottningar på min blogg.

Så här håller jag koll på vad jag läst: Det gör jag genom bloggen och boktipset.

Så här sorterar jag min bokhylla: Efter genre och författare.

Nästa bok jag ska läsa: A Room Full of bones av Elly Griffiths.

Comments

  1. Vicky Lindstam says

    Just det, du läser ju italienska! Jag hade faktiskt tänkt fråga dig om du var intresserad av ett byte med italienska böcker? Om du vill kan kan jag ge dig en lista på italienska böcker som jag kan tänka mig byta (åker till sv i nästa vecka och kan då posta). Sen när du har några böcker du vill byta bort, även om det inte är just nu, så kan du skicka till min svenska adress. Intresserad?
    http://bockeretc.blogspot.com/

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: