Jag är blå men vilken färg är du?

bockerDet skrivna ordet har alltid tilltalat mig och jag läser överallt hela tiden: i badrummet, vid köksbordet, i tv-soffan, i sängen, på promenaden (ljudbok och om jag inte har någon sådan till hands så får reklamskyltar eller liknande duga), i bussen (dock bara när den står still för annars tar njutningen slut tämligen omgående), ja listan kan göras i det närmaste hur lång som helst.

Fyra färger styr vem vi är och vilka karaktärsdrag vi har

Att det här beteendet (om man nu ska kalla det för det) hör tätt ihop med min personlighet fick jag förklarat för mig på en konferens i Norge för några år sedan. Där fick vi lära oss att alla människor kan delas in i fyra färger varav den ena alltid är mycket mer framträdande än de övriga tre. Kort kan man säga att de röda är chefsämnen, de gula är oerhört pratsamma och tittar sig gärna i spegeln så fort de får chansen, de gröna tänker alltid mer på alla andra än sig själv och de blåa är tystlåtna, faktaintresserade och älskar det skrivna ordet.

Redan när vi gick igenom de olika färgernas karaktärsdrag förstod jag att jag var knallblå. Detta bekräftades redan innan jag ens hade hunnit färdigställa mitt formulär för seminarieledaren hängde över min axel och sa: ”du pratar inte så mycket va och så gillar du att läsa manualer, gärna på flera språk.” Sedan gick han vidare och lämnade mig där med mina tankar och funderingar, men en sak är säker, en mer träffande beskrivning går inte att uppbringa och jag brukar ofta tänka tillbaka till just det ögonblicket för det gjorde ett så oerhört starkt intryck på mig.

Nu över till den självklara frågan: vilken färg är du?

Comments

 1. Utifrån dina beskrivningar är det givet att jag är blå! Den beskrivningen är på pricken hur jag är och vad jag gillar. Vilket är rätt passande då min favoritfärg  faktiskt är blå. 🙂

 2. Jag är både blå och röd. Vilket kan ge något bisarra situationer och en massa ångest ibland:
  ”Tänktänktänk! Vilka konsekvenser ger det här? Kan man verkligen göra så?”
  ”Amenvafan det händer ju inget! Kör, bara kör! Jag behöver resultat nu!”
  ”Neeej! Tänk om det blir fel! Tänk efter före.”
  Ja, lite personlighetsklyvning har ingen mått dåligt av… 🙂

 3. Blogg_bohemen says

  En blå-gul kombo. Fakta och speglar är inte alltid så skoj, men pratglad är jag och precis lika glad i det skrivna ordet, som jag för övrigt också pratar en hel del om … 🙂

 4. Bokbild says

  Blå! 

 5. Blå så det skriker, såväl tystlåten som läsare av manualer (och böcker, givetvis). Och eftertexter, räknas det? 😉

 6. Jag lutar nog mest åt Grönt utefter vad du skriver. Men har goda drag i både rött, gult och blått. Jag ser alltid till att de runt mig har det bra vilket kan göra att jag själv blir lidande ibland utan att jag märker. Hjälper alltid till och ställer alltid upp oavsätt om jag inte kan hjälpa så mycket. Kan jag inte köra bilen så kan jag hjälpa till att bära. 😛 Men kan också vara väldigt pratsjuk och social men avskyr att spegla mig. Lite bossig kan jag också vara och vill gärna göra saker själv. Sen älskar ju jag att läsa och läser alltid manualerna och snöar in mig ofta på att leta upp fakta på google då jag sett ett namn i en film eller hört något och då vill veta mera. Vill alltid veta mera.

 7. Jag är helt klart gult babblig, men speglar är inte alls min grej. Manualer och böcker älskaar jag däremot. Gul-blå alltså. 

 8. Baserat på det du skrev om de olika färgerna där får jag säga att jag också är blå 🙂 Jag är väldigt tystlåten, älskar det skrivna ordet, både att läsa andras och skriva själv och fastnar jag för något speciellt gillar jag att läsa fakta om det, till exempel hundars beteende osv.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: