Jag erkänner – jag lider av abibliofobi…

I ett inlägg skriver Bokbabbel om sin Abibliofobi eller ”the morbid fear of running out of books to read” , en åkomma som mer än väl stämmer in på mig själv.

Jag har alltid minst tio olästa böcker hemma så att jag har ett utbud att välja bland. Dessutom läser jag minst två böcker samtidigt och det är dagsformen som avgör vilken bok jag väljer att läsa just där och då.

Ska jag resa bort någonstans så åker jag aldrig utan att ha packat med minst en bok/dag som jag ska vara borta. Att de flesta av dem följer med tillbaka olästa spelar mindre roll. Jag har i alla fall haft möjlighet att läsa om jag hade haft lust, tid ork…

Min extrema rädsla över att stå helt utan olästa böcker beror nog på att jag har satt mig själv i den oerhört jobbiga sitsen (vid två tillfällen!) att stå helt utan olästa böcker en fredagskväll. Då är biblioteket stängt och utbudet av böcker är inte översvallande på orten där jag bor. Jag har löst dessa något prekära situationer genom att läsa Babbo (Pappa av Danielle Steele) som jag av någon anledning alltid återkommer till. Visst är den väl okej, men den tål inte hur många omläsningar som helst!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: