Kriminalserien Castle – en hit!

Återigen har en tv-serie fått mig på fall och denna gång handlar det om Castle.

Serien handlar om den framgångsrike deckarförfattaren Richard Castle som ser till så att mördare åker fast tillsammans med kriminalkommissarie Kate Becket och hennes team.

I mångt och mycket finns det likheter med The Mentalist där Patrick Jane anlitas för att konsultera polisen i knepiga mordfall. Hans främsta livsuppgift är dock att fånga Red John som dödade hans fru och barn.

Castle är dock både mysigare och mer spännande och en extra krydda är alla litterära referenser som sipprar fram i avsnitt efter avsnitt.

Döm om min förvåning när både Dennis Lehane och Michael Connelly gjorde fysiska inhopp i ett avsnitt. Jag skrattade till för jag trodde att jag såg i syne, men nej då, de var där och det var så coolt. (Coolt är ett ord jag inte brukar använda, men Castle har dåligt inflytande på mig).

I normalfallet handlar det dock om att stora namn som John Grisham, John le Carré och Robert Ludlums namn nämns när det faller sig helt naturligt, och det känns magiskt för en sådan deckarfantast som jag.

Castle är inte en serie som inbjuder till flera timmars idogt tittande utan alla avsnitt har en början, en mitt och ett slut, men den är beroendeframkallande ändå.

Främst beror det på den spänning som uppstår mellan Castle & Becket och jag roas av deras förmåga att blunda för sanningen. Det är något av Ruth Galloway/Harry Nelson över det hela och du som har läst Elly Griffiths böcker förstår nog exakt vad jag menar.

Visst kan serien vara på gränsen till barnslig och osannolik ibland. Men jag köper det och kan varmt rekommendera den till alla som vill sitta och mysa i soffan i 7+ säsonger.

Comments

 1. Älskar denna även om jag kommit av mig lite i tittandet (ligger ca en säsong efter nu). Vem kan undgå att älska Nathan Fillion, gillar som du deckarreferenserna, men även till Firefly. Har läst ett par av ”Richard Castles” böcker och de är helt ok faktiskt om man vill nörda ner sig ännu mer.

 2. Jag skulle kunna tänka mig att se Castle bara för alla Firefly-referenser (jag har sett utdrag på youtube). Jag gillar nämligen Firefly skarpt och är mycket svag för sånadär små blinkningar till andra serier och filmer. Jag ska lägga Castle bakom örat.
  Koko recently posted..Rädda världen

 3. Jag gillar båda serierna. Jag följde The Mentalist förut, men nu blir det mest ett avsnitt då och då. Castle har jag bara tittat på i bland men jag gillar det jag sett och vill gärna se mer.

 4. Tack för tipset. den måste jag kika närmare på.
  Lena recently posted..Slutet på kedjan

 5. Men HUR har jag missat det här??? Jag blir alldeles upprörd! Måste så fort som möjligt korrigera det felet. Tittar du från någon speciell sida?
  boktok73 recently posted..Lite nytt

 6. Jag har lyckats titta på något enstaka avsnitt och gillade mycket. Tyvärr går serien för sent för mig och jag orkar inte spela in ännu en serie. Kanske blir det en DVD-box så småningom.
  Monika recently posted..”Svart fjäril” av Anna Jansson

  • Jag såg att de visar säsong 7 på tv nu (om jag inte minns fel), men jag har bara hunnit till säsong 4 så jag tänker även fortsättningsvis titta på serien på datorn. Jag vill inte missa en endaste minut.

   Jag håller tummarna för att du också kommer att kunna titta på serien i sinom tid.

 7. Jag gillar Castle, så mysig spännande och bra samtidigt 🙂 Och allt det litterära är bara to good to be true!

 8. Har också upptäckt Castle nyss och tokgillar den! Fattar inte att jag missat den.
  Malin recently posted..Carpe jugulum

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: