Läsutmaning – Boktolva

Enligt o har startat en i stort sett kravlös läsutmaning med titeln Boktolva. Reglerna är mycket enkla: Man ska läsa en bok av tolv författare som man av en eller annan anledning ännu inte har läst någonting av. Vidare är det helt okej att lista fler än tolv författare, liksom att byta ut någon/några under resans gång.

Min Boktolva ser ut på följande vis:

Deon Meyer

Claudia Pineiro

Michael Marshall Smith

Mons Kallentoft

Stuart Woods

Kathryn Fox

Peter Temple

Robertson Davies

Katy Munger

Liz Evans

Lauren Henderson

Leif GW Persson

Sarah Waters

Johannes Källström

Stefan Tegenfalk

Jag har en känsla av att det svåraste inte kommer att vara att hinna läsa minst en bok av dessa författare. Nej, i den här utmaningen ligger spänningsmomentet i hur många böcker jag kan få tag på på biblioteket och hur många jag måste jaga på annat sätt. Spänningen är oliiiiiidlig som en folkkär svensk personlighet en gång sa!

Comments

 1. Waters fiinns på min lista också och GW borde jag kanske skriva upp. Känns som en författare man ”ska” ha läst. Kul att du hänger på!
  enligt O recently posted..Ännu en läsutmaning

  • Jag har länge tänkt läsa GW men då jag tycker att han är lite ”läskig” så har jag dragit på det. Dumt va? 🙂

 2. Den här utmaningen har jag också hoppat på. Det är spännande att utmana sig att läsa nytt. Deon Meyer läste jag i somras och jag gillade dem. Speciella och spännande miljöer. Lycka Till med utmaningen!
  Anna recently posted..same same

 3. Vad kul att du tagit med mina ’favorittjejer’; Munger och Henderson. Det kan nog vara svårt att hitta dem på biblioteket. Men det brukar finnas billiga, både nya och begagnade på Amazon.

  Se upp bara med Henderson, hon skriver chick-lit nu för tiden.

  • Tack för varningen! 🙂
   Många av författarna på listan kommer faktiskt från dig och det skall bli oerhört spännande att se om jag kommer att få någon (eller kanske flera) ny favorit.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: