Min bokskatt (2)

Varje vecka listar jag – förhoppninsvis – intressanta böcker som jag antingen har köpt, lånat på biblioteket eller på annat sätt fått i min ägo. Om du vill delta och har din egen Min bokskatt post, hittar du mer information här.

Innan jag presenterar veckans skörd av böcker tänkte jag orda lite grand om förra veckans lista:

Skadan skedd av Ruth Rendell återlämnade jag till biblioteket med halva boken oläst, då det är en av de absolut sämsta böcker jag har läst. Det var inget tempo i boken, språket (läs översättningen var ovantligt bristfällig med flertalet stavfel och grammatiska misstag) och handligen var totalt ointressant.

Kalla på Wexford gick samma öde till mötes då författaren var densamma. Enda skillnaden var att jag inte ens läste en rad ur boken. Kanske ett misstag, men å andra sidan kanske inte.

De rättfärdiga av Sam Bourne läste jag ut och den är recenserad och klar.

Handel med döden av Simon Kernick ligger än så länge orörd, men det kommer den inte att göra länge till. Den är på G.

Denna veckas lista ser ut som följer:

Elly Griffith Flickan under jorden av Elly Griffith (Minotaur förlag)

Synopsis (från bokus.com)
I sumpmarken utanför King’s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway.

Den överviktiga Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor tillsammans med sina katter och föreläser på universitetet. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.

Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.


Sam BourneDet sista testamentet av Sam Bourne (Wahlström & Widstrand)

Synopsis (från bokus.com)
En hemlighet begravd i årtusenden En medryckande, skrämmande thriller om en religiös världskonspiration du inte trodde var möjlig, men som för varje steg blir alltmer omöjlig att avfärda.
I april 2003 plundras Iraks nationella museum i Bagdad. En irakisk tonårspojke hittar en uråldrig lertavla i ett av de hemliga valven, och flyr ut i natten med sitt fynd. Flera år senare, vid ett fredsmöte i Jerusalem, kliver plötsligt en man fram mot den israeliske premiärministern, sträcker sig efter något innanför kavajen- och skjuts omedelbart ner av säkerhetsvakter. Men i handen har mannen bara en lapp, ett meddelande till premiärministern. De olyckliga skotten sätter igång en serie mord som hotar att stjälpa fredsprocessen, och Maggie Costello, erfaren fredsförhandlare, skickas till Mellanöstern. Spåret leder henne genom judiska bosättningar och palestinska flyktingläger, mot en av Bibelns sista olösta gåtor.

McCall Rätt inställning till regn av Alexander McCall Smith (Damm förlag)

Synopsis (från bokus.com)
Tredje delen i serien om Isabel Dalhousie

Om man ska stå ut med det skotska klimatet måste man ha rätt inställning till regn. Precis som att man måste lära sig att göra det bästa av sin situation om man vill bli lycklig. Men, enligt hushållerskan Grace, är inte Isabel Dalhousie – rik, snygg, snäll och ensam – bra på att ta tillvara sina chanser. I Isabels liv är det för mycket eftertanke och för lite handling. Isabel Dalhousie är en mästare på moraliska frågor. Hon är redaktör för en filosofisk tidskrift och tillbringar en stor del av sin tid med att fundera över hur hon ska förbättra sina vänners liv. Hon har Grace, hushållerskan, som hon vill ge en trygg framtid. Hon har Cat, systerdottern, som precis inlett ett nytt förhållande med en arbetsnarkoman som bor hemma hos sin mamma. Och nu också ett amerikanskt par, Tom och Angie, som också verkar behöva Isabels hjälp. Och så är det Jamie, Cats förra pojkvän, en begåvad musiker som är fjorton år yngre än Isabel. Efter en helg tillsammans med Jamie upptäcker Isabel andra sidor, både av sig själv och av sina närmaste vänner.

Häng med ni också! Fyll i Mr Linky, skriv en kommentar till det här inlägget och presentera era bokskatter på era egna bloggar.

Comments

  1. ”Flickan under jorden” finns också på min ”Att läsa”-lista.

    • Det är Elly Griffith´s debutbok och jag tycker alltid att det är spännande med nya författare. Det lilla jag har läst om den lovar gott.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: