Min bokskatt (9) (Lehane-feber!)

Som sagt: Lehane-febern har drabbat mig med full kraft och i dag åkte jag till biblioteket för att förse mig med fyra ”nya” böcker.

Med Patrick McKenzie och Angela Gennaro:

En drink före kriget (Recension)

Synopsis (från adlibris.com)

En högt uppsatt politiker erbjuder privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angie Gennaro stora pengar för ett litet jobb; att hitta den städerska som påstås ha stulit konfidentiella dokument från stadshuset. Men vad som verkar vara ett enkelt uppdrag blir snabbt mer komplicerat än de kunnat ana när de hittar kvinnan och det står klart att hennes hemlighet är av ett helt annat slag än vad som påståtts. Det hon berättar leder vidare till ett av de blodigaste gängkrigen Boston någonsin skådat.

Innan Patrick Kenzie och Angie Gennaro vet ordet av är de djupt indragna i händelseförloppet och både de rivaliserande gängen vill se dem döda.

På hemmaplan strävar Patrick fortfarande efter att glömma minnena av sin misshandlande far, medan Angie varje kväll går hem till en make som har en tendens att ge henne blå ögon och blodiga läppar. Båda måste de kämpa för att bli fri från sina personliga demoner medan de desperat söker finna en lösning på den dödsdom de står under?

Svart nåd (Recension)

Synopsis (från adlibris.com)

Första gången privatdeckaren Patrick Kenzie träffar Karen Nichols framstår hon som en ung, vacker kvinna som vuxit upp skyddad från allt vad tragedi och elände heter. Men ett halvår senare begår Karen självmord genom att naken kasta sig ut från ett höghus i Boston. Patrick anar att hennes död är konsekvensen av en rad tragiska händelser som någon iscensatt. Och han förstår att han är en bricka i spelet – och att spelet inte är avslutat…

Tillsammans med sin före detta partner Angie Gennaro, och sin vän, den livsfarligt obalanserade Bubba Rogowski, dras Patrick in i en förrädisk katt-och-råtta-lek med en person som hellre än att döda sina offer vill att de ska önska att de vore döda.

Andra deckare

Patient 67 (omläsning)

Synopsis (från bokus.com)

Shutter Island. En ö med ett hårdbevakat sjukhus för mentalsjuka brottslingar. Nu har en av dem lyckats fly därifrån och kriminalaren Teddy Daniels kallas dit för att ta hand om fallet. Men vad är det egentligen som pågår bakom sjukhusets murar? Hur kan någon överhuvudtaget avvika från denna strängt isolerade ö? Och vem är den patient 67 som rymlingen nämnt i ett kodat, kvarlämnat meddelande? Ju mer Teddy Daniels försöker kartlägga de mysterier som omger Shutter Island, desto diffusare blir bilden och desto mer börjar han tvivla på sina egna sinnen…

Rött regn (Recension)

Synopsis (från adlibris.com)

Tjugofem år efter en gemensam traumatisk upplevelse i barndomen konfronteras Jimmy, Sean och Dave med varandra på nytt. Jimmys dotter har hittats mördad i en park i Boston och Sean får ta hand om fallet.

Seans undersökning skapar genast en konflikt med Jimmy, vars metoder från hans kriminella förflutna frestar honom att lösa fallet på ett brutalare och mer tillfredsställande sätt än vad lagen någonsin kan göra.

I deras fokus står Dave, som kom hem natten då Jimmys dotter mördades, täckt med blod från någon annan än sig själv.


Comments

 1. Hej!
  Jag gillar Lehane mest när han INTE skriver om Kenzie & Gennaro! Jag rekommenderar hans senaste ”Ett land i gryningen”. Med den inser man vilken fantastiskt duktig författare han är!

  • Det är två böcker som jag hittills inte har fått tag på: ”Coronado” (eng. titel vet ej om den har översatts till svenska) och ”Ett land i gryningen”. Jag tycker redan nu att han är en fantastisk författare och det låter onekligen lovande att han är än bättre i den sistnämnda boken.

   Gott nytt år!

 2. Patient 67 är riktigt bra! Har även läst Svart nåd och Rött regn (rött regn är bra som film oxå!)

  En drink före kriget dammar i hyllan, dags att ta fram den kanske!

  • Jag läste Patient 67 för något år sedan men då jag minns den som ganska ”komplex” bestämde jag mig för att läsa om den för att se om jag kan se den med nya ögon.

   Jag ska faktiskt se Gone, Baby, Gone (som jag nyss har läst) på DVD under julhelgen tillsammans med min dotter. Ska bli spännande att se vad jag tycker om den.

   Den första jag ska läsa av de fyra nya böckerna som trängs i hyllan är just En drink före kriget. Den måste dock vänta en liten stund tills jag har läst ut boken (eg. böckerna) jag håller på med just nu.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: