Recension: Svart nåd av Dennis Lehane

Recension: Svart nåd av

Författare: Dennis Lehane
Originaltitel: Prayers for rain
Utgivningsår: 1999 (Första svenska utgåva 2000)
: Bonnierpocket (2005)
Antal sidor: 494
Översättning: Ulf Gyllenhak

[Rating: 4/]

Sammanfattning

Patrick Kenzie anlitas av Karen Nichols för att få en sliskig typ vid namn Cody Falk att sluta trakassera henne. Kenzie tar med sig  Ruprecht BubbaRogowski för att prata honom till rätta. Ett halvår förflyter utan några incidenter. Men så en dag får Kenzie höra att Nichols har begått . Han köper inte förklaringen att hon skulle ha varit deprimerad och öppnar därmed fallet på nytt.
I boken Gone, Baby, Gone packar Angie Gennaro ihop sina pinaler, lämnar Kenzie åt sitt öde och det visar sig att hon har startat en ny karriär. Deras vägar korsas dock på nytt och de hjälps åt att lösa detta sista (?) fall tillsammans. Det blir dock inte så lätt då de har att göra med en person som i stället för att mörda sina offer får dem att önska att de vore döda.

Mina tankar

Det här är den sista fristående romanen om Kenzie och Gennaro.  Som vanligt är det en välskriven, intressant och spännande historia som trots allvaret även innehåller en rejäl dos humor och inte minst . En skön mix tycker .
Det känns lite vemodigt att vara tvungen att lämna dessa underbara därhän. Samtidigt ska det bli spännande att få lära känna nya: nu främst i Lehanes Rött regn. Därefter återstår endast Patient 67 innan jag har läst det jag har planerat att . Hans Ett land i gryningen är en historisk och det är ingenting som lockar mig.

Intressanta

Jämförelse: Dennis Lehane vs George Pelecanos
Dennis Lehane Books
Intervju: January Magazine
Intervju: The Guardian

http://www..se/nojesbladet/kronikorer/markuslarsson/article3782228.ab

Comments

 1. Jag länkar helt enkelt, och fräckt, till mina egna inlägg där jag har länkat till de artiklar där Lehane sagt att Gennaro och Kenzie ska få komma tillbaka.

  Från 15 & 16 november

  Från 11 november

  I september 2008 refererade jag till en intervju där han sagt att Gennaro och Kenzie pensionerats för gott, men så två månader senare var det annat ljud i skällan. Intressant.

  • Så du hittade åt artiklarna. Gud så kul!
   Jag hoppas verkligen att det blir fler böcker med Kenzie och Gennaro
   Du får länka hur mycket du vill till dina egna inlägg. Jag tar inte ett dugg illa upp! 🙂

   Förresten är jag ganska avundsjuk på dig (igen)! Denna gång för att du har varit i Barcelona. Dit vill jag också åka. Främst för att se fotboll men också för att uppleva den fina staden. Nåväl, man kan inte få allt, eller en vacker dag … eller någonting ditåt.

 2. Va? Har han sagt att det inte blir några fler om Gennaro och Kenzie?
  Nu blir jag besviken.

  • Ärligt talat vet jag inte hur det kommer att bli med den saken. Katereader skrev i en kommentar att det ska komma ytterligare en bok om några av karaktärerna i Gone, Baby, Gone. I någon intervju (minns ej var) har jag läst att han inte hittar Kenzies ”röst” igen. Det är väl bara att vänta och se om det kommer någon fortsättning efter Svart nåd. Jag hoppas det!

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: