Notis: Mark Billingham – Blood Line

Under 2008 utkom Mark Billingham med den fristående boken In the Dark. En bok som jag personligen inte har hört talas om. Detta ska jag naturligtvis att försöka ändra på om än Tom Thornes frånvaro kommer att vara märkbar. Eller, det är då vad jag tror i alla fall. Jag har en tendens att ”fästa mig” vid huvudpersonerna som man har haft äran att följa i en lång serie böcker.
Ett exempel är när jag läste Ian Rankins Öppet hus. Visst saknades John Rebus tll en början, men boken var så bra, så efter ett tag tänkte man inte på att han inte var en del av historien.

Tom Thorne gör dock comeback i Billinghams åttonde bok Blood Line. Den har fått den svenska titeln Tjockare än vatten och utkommer i januari 2010. För er som har tänkt läsa den på engelska och/eller vill få lite förhandsinformation om vad den handlar om kan läsa Eurocrimes recension. Där finns även recensioner av Billinghams sju tidigare böcker om Tom Thorne.

OBS! På markbillingham.com finns första kapitlet att läsa online.

Jag tänker dra ut på det lite grand: det känns bra att ha någonting att se fram emot i vintermörkret.

Comments

  1. God morgon. Jag har också en tendens att fästa mig vid vissa huvudkaraktärer såsom Tom T, Harry H och John Rebus. Måste erkänna att jag undviker böcker där mina favoriter inte är med, men man kanske skulle försöka ändra sig när det gäller detta. Ha en bra måndag.

    • Jag undvek också böcker då jag visste att mina ”kompisar” saknades. Har dock insett att man kan missa många guldkorn om man gör så. Ha det gott!

      Kram
      Annika

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: