Recension: En drink före kriget av Dennis Lehane

Recension: En drink före kriget av Dennis Lehane

Författare: Dennis Lehane
Originaltitel: A Drink before The War
Utgivningsår: 1994 (2005 i Sverige)
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 357
Översättning: Ulf Gyllenhak

[Rating: 4/5]

Sammanfattning

Patrick Kenzie och Angela Gennaro får i uppdrag av några högt uppsatta män att leta reda på några dokument som en städerska påstås ha stulit. De hittar kvinnan och de lyckas lägga vantarna på det hemligstämplade material som hon har haft i sin ägo. Ett till synes enkelt uppdrag blir nu genast mer komplicerat och farligt då det visar sig att det är långt fler än uppdragsgivarna som vill åt det material som nu finns i privatdetektivernas trygga händer. Ett gängkrig bryter ut och samtliga deltagare har en sak gemensamt. De vill se dem dö!

Mina tankar

En drink före kriget är den första (fristående) boken om det numera så älskade och respekterade detektivparet. Ej heller den här boken gör mig besviken: Den är spännande, sprängfylld med action, humoristisk (konstigt nog) och inte minst våldsam. Helt enkelt en ”Must read”.

Så här i efterhand känns det något bakvänt att ha läst böckerna i den ordning som jag har gjort. Framför allt när jag nu ska ge mig i kast med den sista boken i serien som heter Svart nåd. Jag kan dock inte säga att det absolut inte går att läsa dem annat än i kronologisk ordning, men det underlättar onekligen med tanke på alla tillbakablickar och händelser som ständigt återkommer.

Det jag blir oerhört imponerad över är hur Lehane i bok efter bok kan upprätthålla samma höga klass. Jag blir aldrig less eller uttråkad. Tvärtom blir jag bara än mer intresserad, imponerad och inte minst hypnotiserad av det han vill berätta. De flesta författare brukar åtminstone leverera åtminstone en eller ett par böcker som är av lägre klass men inte Lehane. Inte än i alla fall. Fascinerande!

Comments

  1. Gott nytt år på dig med!

    Jag lägger denna i läslistan, den låter spännande! 🙂

  2. Jag har faktiskt inte läst nån av Lehanes böcker. Kanske vore idé att göra det.
    i-)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: