Recension: Hungerelden av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist

Kråkflickan tog mig med storm och Hungerelden vill inte vara sämre. Jag toklängtar redan efter den tredje och sista delen och som tur är behöver jag inte vänta särskilt länge då Pythians anvisningar kommer i maj 2012.

Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist har en helt egen stil och det är så välkommet med nytt blod och ett nytt tänk inom en genre, som jag förvisso älskar men där många författare verkar ha grävt ner hjulen alltför djupt i leran. Det här författarparet skriver helt fantastiska böcker och deras liv och leverne är så pass intressant att bara det förtjänar ett helt eget inlägg, vilket kommer inom kort.

Jakten på barnamördaren fortsätter i Hungerelden men Jeanette Kihlberg får lägga det åt sidan när en del märkliga mord inträffar vars tillvägagångssätt tyder på hämnd. Samtidigt fortsätter Kihlberg att försöka lokalisera Veronica Bergman

Det låter kanske inte så märkvärdigt men ack vad ni bedrog er!

Tonen och stilen är rå och morden kliver väl över gränsen för det sadistiska. Lika hemsk är den bakgrundshistoria som rullas upp för läsaren som får en att vilja kräkas eller kasta någonting hårt i väggen.

Läsaren vet hela tiden mer än vad polisen gör, men det är absolut ingenting som stör utan det är precis som det ska vara. Jag kan dock inte låta bli att förundras över att Kihlberg verkar ha satt på sig skygglapparna för att slippa se det som finns precis framför hennes ögon. Fast å andra sidan kanske det är Eriksson & Axlander Sundquist som drar läsaren vid näsan. Hmm, det tål att tänkas på!

Cliffhangers finns på mer eller mindre varje sida så det är lika bra att ni stänger av telefonen, tv:n och datorn;  låser in ev. husdjur och barn samt skickar maken till en god granne för ni kommer absolut inte att kunna slita er från boken när ni väl har börjat läsa den. Jag lovar!

Nog pratat nu; det här är en bok som skall upplevas och inte läsas om.

Bokfakta:

Författare: Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist
Titel: Hungerelden (sponsrad länk)
Utgivningsår: 2011
Förlag: Ordupplaget
Antal sidor: 409
Källa: Bibliotek
Intresse: deckare, kriminalroman, personlighetsstörning
Serie: Victoria Bergmans svaghet (del 2)
Betyg [Rating:5/5]

 

Trackbacks

  1. […] urval andra bokbloggar: Tankar från en samlares hjärna, Annika, Bokberonde och Klok som en […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: