Recension: Immoral av Brian Freeman

immoralTänk så befriande det är att upptäcka en författare som redan har skrivit en mängd böcker om en karaktär som går direkt in i hjärtat på en.

Jag upptäckte Brian Freeman och i samband med En smakebit på søndag pushade jag för hans debutbok Immoral. Då hade jag ännu inte läst den men jag kände mig förvissad om att jag skulle gilla vad jag läste, och det gjorde jag också.

En dag försvinner den unga Kerry McGrath och spåren efter henne hinner knappt ens kallna innan det är dags igen. Denna gång handlar det om Rachel Deese, men även om omständigheterna påminner om varandra tror inte Jonathan Stride att brotten är knutna till varandra.

Utredningen blir lång och slitsam och varje gång jag trodde att jag var i närheten av att lösa fallet kom en tvist som ställde allt på ända och jag var tvungen att börja om från början igen. Här måste jag vara ärlig och säga att jag inte är särskilt duktig på att tyda de ledtrådar som författarna brukar slänga ut, men jag brukar åtminstone ha en viss aning om var det hela kommer att sluta.

Så icke här. Jag blev minst sagt tagen på sängen och jag var mer eller mindre i chocktillstånd när jag äntligen förstod hur det hela hängde ihop.

En av Freemans största styrkor ligger i hur han gestaltar karaktärerna och det är stört omöjligt att inte känna någonting för samtliga individer oavsett hur betydliga eller obetydliga deras framträdanden är.

Vidare står det utom allt rimligt tvivel att Freeman har besökt och noga studerat de platser där händelserna utspelar sig. Exempelvis beskriver Freeman pulsen, människorna och allting som hör till The Strip (Las Vegas) med en sådan detaljrikedom att det känns som att man själv sitter i bilen tillsammans med karaktärerna och ser allt detta tillsammans med dem i stället för genom dem.

Magiskt!

Jag tänker definitivt läsa allt som finns att tillgå i serien om Jonathan Stride och enligt vad jag tror är en säker källa på Twitter blir serien bara bättre och bättre:

@alkbse @bfreemanbooks They just get better and better. :))

— Anne McLauchlan (@AnneMac10) September 2, 2013

I videon här nedanför berättar Brian Freeman om skrivprocessen och sin nya bok Spilled Blood

Bokfakta:

Författare: Brian Freeman
Titel:
 Immoral
Utgivningsår: 2005
Förlag:
St. Martin’s Press
Antal sidor: 344
Intresse: psykoligisk trhiller
Serie: Jonathan Stride (del 1)
Betyg [Rating:4/5]

 

Comments

 1. Måste jag nog läsa. Du har en utmaning på min blogg.
  Välkommen.
  Kram Cissi
  CissiG recently posted..5 frågor 5 svar

 2. Åh den där boken hittade jag nyligt på loppis och den fick som tur var följa med hem 🙂 Borde kanske försöka prioritera den snart om den är riktigt bra 🙂
  [Anna] recently posted..Tv – serier [v36]

  • Ja, det tycker jag att du ska göra. Jag föll som en fura för Freemans sätt att skriva och därför är det extra glädjande att han har skrivit så många böcker om en karaktär som direkt hoppade upp till min topplista 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: