En smakebit på søndag – Immoral av Brian Freeman

smakebit_image

 

Det är nästan skrämmande hur fort veckorna flyger förbi. Redan söndag igen och åter dags för En smakebit på søndag hos Flukten fra virkeligheten. 

Jag har börjat vidga mina vyer en aning och under den resan har jag stött på författare som är stora i sina hemländer men helt okända i Sverige. Det finns skrämmande många duktiga författare som aldrig når den svenska marknaden och numera ser jag det som min plikt att ge dem den uppmärksamhet de så väl förtjänar.

En av dem är Brian Freeman som i år vann 2013 Thriller Awards (ITW – International Thriller Writers) för sin Spilled Blood.

Mer om Freeman kommer i ett större projekt som jag har påbörjat men innan dess tänkte jag bjuda på ett smakprov ur hans debutbok Immoral för vilken han vann The Macavity Award och även nominerades till Edgar®, Dagger, Anthony, and Barry awards for best first novel.

”He felt wolfish eyes upon him. They were alone, but even so, he felt as if strangers were hiding behind the skeletal birch trees, stalking him. He took a deep breath, trying to rein in his fears. He couldn´t wait any more.
He dug his left hand into the pocket of his coat, letting his fingers caress the blade.
Time to play.” (s. 9 i e-boken)

Comments

 1. Høres ut som en veldig spennende bok!:)
  Takk for smakebiten!:)

 2. Spennende! Takk for lesetips 🙂

 3. Spännande smakbit, låter som en bok som jag skulle kunna tänka mig att läsa, tack för tipset! 🙂

 4. Ruskigt spännande! Synd att böckerna inte finns på svenska (just nu i a f).

  • Den här och en till har visst översatts till svenska men de är slutsålda på förlaget så de kan vara svåra att få tag på.

 5. Tack för smakbiten. Jag håller med om att det finns många författare som borde ha kunnat nå svenska marknaden!

  • Freeman själv upplyste mig om att två av hans böcker har översatts till svenska men när jag kollade upp det visade det sig att de inte går att få tag på eftersom de är slutsålda hos förlaget.

   Som tur är har jag inga problem med att läsa böcker på engelska men det är ju inte alla som har den förmågan och tänk vad mycket de går miste om då.

 6. Spännande! Tack för tipset.

 7. Vilken spännande smakbit!

 8. astridterese says

  Dette hørtes ut som en bok jeg kunne tenke meg å lese! 🙂 Takk for tips og ha en fin dag!

 9. Tusen takk for spennende smakebit:)

 10. Det här låter ju spännande!

Speak Your Mind

*