Recension: Kom ska vi tycka om varandra av Hans Koppel

kom-ska-vi-tycka-om-varandraÄven om Hans Koppel har ryckt upp sig en aning i Kom ska vi tycka om varandra kommer han aldrig att kunna slå sig in bland de författare som jag värdesätter mest.

Böcker måste beröra mig på något sätt om de ska gå hem hos mig. Om boken dessutom erbjuder intressanta karaktärer, en spännande intrig, ett högt tempo och ett bra språk så är saken biff.

Kom ska vi tycka om varandra berör mig inte det minsta, men jag blir oerhört irriterad på huvudkaraktären Anna Stenberg och det är väl alltid något?

Hon lever, enligt egen utsago, ett lyckligt och rikt liv tillsammans med sin man Magnus och deras dotter Hedda. Detta upprepar hon i det oändliga boken igenom men problemet är att det är ingen som går på det: inte jag, inte Annas mamma Kathrine och definitivt inte Erik Månsson som om och om igen ser sin chans och tar den.

Erik och Anna träffas på en konferens (har vi hört den förut?) och det är efter att Anna har yttrat orden ”Jag gör inte sånt här. Jag är lyckligt gift. Vi har en dotter.” (s.21) som hennes liv förvandlas till ett helvete. Jag ska inte säga att det är rätt åt henne, men hennes naivitet går mig på nerverna igen, och igen och igen.

Jag kan inte tycka annat än att Hans Koppel har gjort det alltför lätt för sig när han skapade karaktärerna till den här boken: Magnus är en tråkmåns, Anna har ett fördelaktigt yttre och ett spännande jobb på en tidning och Erik är en charmör, visserligen en psykopatisk sådan, som tar för sig av livet. Behöver jag säga mer?

Hans Koppel förutsätts skriva thrillers med vad mig anbelangar är hans böcker alltför tempofattiga, händelselösa och inte minst förutsägbara för att förtjäna en sådan hedervärd stämpel. Jag tvivlar starkt på att jag kommer att ge Hans Koppel ytterligare en chans att övertyga mig om att han är en författare att räkna med.

Att Kommer aldrig mer igen ändå får en tvåa i betyg beror på att den åtminstone fick mig att känna någonting även om det mest var irritation.

Andra röster om Kom ska vi tycka om varandra hittar du här.

Bokfakta:

Författare: Hans Koppel
Titel: Kom ska vi tycka om varandra
Utgivningsår: 2012
Förlag: Telegram bokförlag
Antal sidor: 298
Källa: Biblioteket
Intresse: thriller
Serie: Kommer aldrig mer igen (del 2)
Betyg [Rating:2/5]

 

Comments

  1. Jag läste hans första (vad den nu hette) och tyckte inte alls om den, så det blir ingen mer av honom. Det finns så mycket annat att läsa!
    Freja recently posted..Gladmåndag med Gengångare

  2. Jag tyckte ettan var himla bra och spännande. Han kommer med en ny i Oktober och den ska jag nog läsa, men är den inte bra då blir det nog sista.
    Mia
    Mia Eggimann recently posted..Carin Gerhardsen – Hennes iskalla ögon – Ljudbok

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: