Recension: Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel

Hans Koppel, eller Petter Lidbeck som han egentligen heter, var en ny bekantskap och när omslaget lovar ”en gastkramande thriller” och att begreppet blandvändare sällan har kommit mer till sin rätt infinner sig en viss förväntan hos mig.

Tyvärr kan jag inte säga att jag blev överdrivet förtjust i Kommer aldrig mer igen då den lämnar en med alltför många obesvarade frågor. Koppel gjorde visserligen ett tappert försök med de tre sista sidorna men det var långt ifrån nog för att tysta en sådan vetgirig person som mig.

Bokens största fokus ligger på Ylva som försvann spårlöst på väg hem från jobbet. Hennes man Mike Zetterberg dröjer med att anmäla försvinnandet då Ylva hade förvarnat om att hon kanske skulle gå ut med sina arbetskamrater efter jobbet. Det är först när deras dotter Sanna börjar ställa jobbiga frågor som han till slut slår polisen en signal. Dessa är inte sena att dra den förhastade slutsatsen att det är fråga om ett passionsdrama och att Mike är den skyldige.

De gör några taffliga försök att intervjua Ylvas vänner och knacka dörr i närområdet men de lägger inte någon större energi på det. Detta trots att flera händelser inträffar som har Ylva som en gemensam nämnare.

Läsaren får tidigt veta vad som har hänt Ylva och var hon hålls gömd. Det man däremot aldrig riktigt får veta är varför och det stör jag mig oerhört mycket på.

De mord och olyckshändelser som inträffar får vi däremot inte veta någonting om. Vi vet visserligen vem som har utfört dåden och hur det gick till men de omnämns mest bara i förbigående och någon större utredning blir det aldrig.

Trist!

Andra bloggare om Kommer aldrig mer igen: Bokhora, Boktoka, Fru E:s böcker, Bokbiten

Bokfakta:

Författare: Hans Koppel
Titel: Kommer aldrig mer igen
Utgivningsår: 2011
Förlag: Telegram
Antal sidor: 256
Källa: Bibliotek
Intresse: thriller
Betyg [Rating: 1/5]

 

Comments

  1. Kan vara en fördel att läsa ut boken innan man gnäller om att man inte förstår.

  2. Jag förstår inte helt att den där frågan blev obesvarad (om varför Ylva blev kidnappad) då det stod nästan längst bak.

  3. Men varför förstår du inte varför? Det är ju alldeles uppenbart i boken, läs de andra bloggarna du hänvisar till.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: